שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד מהחושך אצל ילדה בת 9

פחד מהחושך אצל ילדה בת 9 לפני 10 שנים 4 חודשים #1

שלום רב,

הבת שלי מפחדת מהחושך, זה התחיל בסיפור מפחיד שילד סיפר לה ומאז (חודשיים כמעט) ועד היום הלילות הם לבנים ): היא קוראת לי בלילה בבהלה ואומרת שמרגישה שהגוף שלה בוער (בגלל הפחד ).
היא לא מסוגלת להירדם לבד היא חייבת שאני יהיה שם איתה. מילדה עצמאית היא הפכה לתלותית.
שמתי לב שהיא לא מוכנה להיכנס לשום חדר אפילו באור יום.
איך אני יכולה לעזור לה להתגבר על הפחד הזה? מה צריך לעשות כדי שזה יעבור?

בברכה,
אירית
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד מהחושך אצל ילדה בת 9 לפני 10 שנים 4 חודשים #2

שלום אירית,

נשמע שבתך מתמודדת עם פחד מאד עוצמתי, שכן הוא משפיע עליה לא רק ביום אלא גם בלילה. יתכן שהסיפור ששמעה היה הטריגר היחידי, ויתכן גם שהוא נגע בכל מיני חששות או פחדים קטנים שהתעצמו מאד בגללו.

האם אתם יודעים ממה היא פוחדת באופן ספציפי? זה חשוב, כדי לדעת לענות לה "בשפה שלה", כלומר להתייחס למה שמפחיד אותה. מתוך כך גם ניתן יהיה לחשוב על המילים שירגיעו אותה. האם זה למשל ממשהו לא מציאותי כמו חייזרים? או ממשהו מציאותי יותר כמו גנבים?

התלות היא הדרך שלה לזכות חזרה בתחושת ביטחון שחסרה לה, ולכן הייתי מציעה להמשיך ולאפשר לה את התלות בכם, עד אשר הפחד יצטמצם ויגיע לדרגה שהיא תוכל לשאת. עם זאת הייתי מציעה בהדרגה לצמצם את התלות במקומות בהם היא מרגישה מעט בטוחה יותר.

כך למשל, הייתי מציעה להתחיל ולעבוד על צמצום התלות בשעות היום. לדוגמא, להציע שלא תכנסו איתה ממש לתוך החדר שאליו היא רוצה להיכנס, אלא תעמדו בפתח שלו. או שתעמדו מעט רחוק יותר מהפתח, בשלב ראשון כאשר היא רואה אתכם, ובשלב השני כאשר היא לא רואה אתכם אך יכולה לשמוע אתכם. בעצם מדובר במעין "חשיפה הדרגתית" אשר מסייעת לה בהדרגה להתרגל ולשאת את תחושת הפחד. רק בהמשך נסו זאת גם במקומות ובשעות שיותר מאיימים עליה. כמובן שחשוב לשתף אותה בתהליך הזה, כלומר לעשות זאת בידיעתה.

הרבה פעמים כאשר קיים פחד, אחד הדברים המשמרים אותו הוא התגובה של הסביבה לפחד. כלומר, יתכן שהצמידות אליכם נעימה לה, ולכן יש גם "רצון מסוים" לשמר את הפחד. לכן, נסו לאפשר לה רגעים כאלה של קירבה גם כאשר היא אינה פוחדת.

במידה והפחד ימשך עוד מספר שבועות הייתי מציעה לכם לפנות לטיפול פסיכולוגי, כדי לסייע לה בהתמודדות עם הפחדים. מעבר לצמצום הפחדים הטיפול גם יאפשר להתבונן בכך באופן רחב יותר, ולראות האם ישנם דברים נוספים המטרידים אותה, אשר באו לידי ביטוי דרך הפחד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.091 seconds
Powered by פורום Kunena
עינת רדאי

הי! אני עינת רדאי ואני פסיכולוגית קלינית...

ברוכים הבאים לפורום שלי!

אני מזמינה אתכם להתייעץ ולשאול אותי שאלות בנושאים שמעסיקים ומטרידים אתכם.