שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: איך מספרים לילדה שהיא מתחילה ללכת לפסיכולוגית?

איך מספרים לילדה שהיא מתחילה ללכת לפסיכולוגית? לפני 8 שנים 2 חודשים #1

שלום רב!
בשבוע הבא בתנו בת ה(כמעט) 6, בוגרת ומדהימה, מתחילה טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית ילדים רפואית (יש לה סוכרת נעורים).
איך את ממליצה לספר לה על התהליך שצפוי לה?
יש לציין שבעבר טופלה אצל קלינאית תקשורת, ושם סיפרנו לו שזו מעין "משחקייה", סוג של חוג עם מפעילה נחמדה...

תודה רבה מראש!
יש להתחבר כדי להגיב.

איך מספרים לילדה שהיא מתחילה ללכת לפסיכולוגית? לפני 8 שנים 2 חודשים #2

שלום לך,

השאלה שאתם מעלים היא שאלה שהורים רבים שואלים את עצמם לפני התחלת טיפול פסיכולוגי לילד.

בדרך כלל שני דברים נמצאים בהתלבטות זו: איך להציג את האישה הזו שהם עומדים לפגוש? האם לקרוא לה פסיכולוגית? האם לקרוא לזה טיפול? או מפגש? או חוג?
כמו כן, האם לספר על הסיבה שבגללה מגיעים? או שהפסיכולוגית כבר תסביר זאת?

התשובות תלויות הרבה פעמים בגיל של הילד, וכן בעד כמה הוא מעורב מלכתחילה ומכיר את סיבת הפנייה. כמו כן, אני מציעה שתעזרו בפסיכולוגית עמה תתחילו להיפגש לגבי שאלה זו, כדי שהדברים שאתם תאמרו והדברים שהיא תאמר, יהיו דומים.

ישנה אפשרות שתאמרו לה שהיא עומדת להתחיל להיפגש עם אישה, אשר התפקיד שלה הוא להיפגש עם ילדים, להכיר אותם, ולעזור להם בדברים שקשים להם, בדברים שהם מתמודדים איתם. בפגישות אלה אפשר לדבר, אבל גם אפשר לשחק או לצייר ולעשות דברים שהיא תבחר. זה יהיה מקום רק שלה, והיא תגיע אליו כל שבוע.

בדרך כלל אני מציעה גם להתייחס לסיבת הפנייה, כדי שיהיה לילדתכם פשר לגבי הסיבה שהיא הולכת למפגשים אלה. כמו כן זה יכול לעזור לה להתייחס אל הנושא שבגללו אתם פונים לטיפול. כדאי כמובן לתאר את הדברים מנקודת מבטה, כלומר באופן כזה שגם היא תוכל להבין את התועלת שבכך עבורה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.092 seconds