שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: איזה אבחון נדרש ומתי

איזה אבחון נדרש ומתי לפני 8 שנים 8 חודשים #1

שלום,
יש לי ילדה בת 6.5 , כיתה א, מאובחנת לבעיות רגשיות מגיל צעיר.
אנו בטיפול פסיכולגי דיאדי וגם עברנו אבחון אינטיליגנציה לפני כניסתה לכיתה א ( WPPSI-3/
K-ABC חלקי/ H.T.P / C.A.T) הממצאים: תפקוד נע מתחום הנורמה ועד לממוצע עושה רושם שגורמים ריגשיים וגורמים הקשורים לקשב וריכוז יוצרים הנמכה ואף תנודתיות רבה בתפקודה."
מאז האבחון גם נחשדת לדיספרקסיה ורבלית ומוטורית.

כעת עם תחילת שנת הלימודים, אנו חווים קושי ביכולת שלה לשבת אחהצ עימנו על השיעורים ונראה שבנושא השפה, היא מתקשה.
מה האבחון אם בכלל הנדרש, האם צריך להמתין קצת? מה עליי לברר עם המורה לפני קבלת החלטה?
תודה רבה לך
יש להתחבר כדי להגיב.

איזה אבחון נדרש ומתי לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

את מתארת מגוון של קשיים, ולכן שאלת האבחון היא באמת חשובה. תיארת קשיים רגשיים, קשיי קשב וריכוז אפשריים, וכן ליקויי למידה אפשריים.

לגבי הנושא הרגשי, במידה וישנם קשיים בולטים, אני מציעה לכם לפנות ישר לטיפול רגשי. אני לא רואה טעם בעריכת אבחון רגשי, מה גם שנערך אבחון רגשי חלקי לאחרונה.

לגבי ההחלטה בין אבחון של קשב וריכוז לבין אבחון של ליקויי למידה, אני מציעה שתתייעצו על כך בפגישה משותפת עם פסיכולוגית בית הספר ועם המחנכת. יתכן אגב שיהיה מקום לערוך את שניהם, אך צריך לחשוב מה נראה כרגע מרכזי ודחוף יותר.

כדאי לבדוק עם המחנכת האם היא רואה קושי אצל בתך קושי לשמר קשב לאורך השיעור. האם למשל היא מצליחה להקשיב בתחילת השיעור, ולאט לאט מאבדת קשר עם המורה. או האם ככל שהיום מתקדם נעשה לה קשה יותר ויותר להקשיב. האם היא נראית חולמנית, כלומר שהיא מן מנתקת קשב ונמצאת במקומות אחרים? אלה הם ביטויים אפשריים של הפרעת קשב.

ביטויים נוספים, שאינם חייבים להתקיים, הם מרכיבים של היפראקטיביות ואימפולסיביות. לדוגמא - האם בתך זזה הרבה לאורך השיעור, האם היא חסרת שקט, האם היא מגיבה באימפולסיביות. אלה הם מרכיבים של היפראקטיביות ואימפולסיביות של הפרעת קשב וריכוז?

אני מניחה שהפסיכולוגית החינוכית בבית הספר תדע להעלות את השאלות הנכונות בפני המורה, ולכוון אתכם לאבחון המתאים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.090 seconds