שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד מחושך בת 4

פחד מחושך בת 4 לפני 8 שנים 9 חודשים #1

היי אשמח לעזרה.בתי בת ה 4 לא מוכנה כמה כמה חודשים לישון עם מנורת לילה בחדר אלא עם אור מלא ...
ניסיתי הכל מלדבר איתה על הפחד..ספרים בנושא... להיות לידה קצת... היא םשוט חוזרת על המשפט "אמא אני מפחדת" שאלתי מה יעזור לה אמרה אור דלוק..
האם זה בסדר לתת לילד לישון עם אור דלוק? זה נראה לי הרגל גרוע .
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד מחושך בת 4 לפני 8 שנים 9 חודשים #2

הי,

נשמע מדברייך שניסית הרבה דברים כדי לסייע לבתך לישון ללא אור דלוק, אך היא עיקשת ברצון שלה, או בפחדים שלה.

אינני יודעת לענות לך על ההשלכה הפיזיולוגית של שינה עם אור, כלומר האם זה משפיע על איכות השינה או כל דבר אחר. בהיבט הרגשי, טוב היה לטווח הרחוק שהיא היתה יכולה להרגיש בטוחה גם ללא אור מלא שדלוק. המשמעות של כך היא יצירת תחושת ביטחון גדולה יותר.

כאשר האור כבוי, החדר נראה פחות ברור, ואז יש מקום לפחדים הפנימיים השונים לעלות ולתפוס מקום. ככל שהילד גדל הוא מרגיש בטוח גם בסביבה חשוכה שאינה ברורה לחלוטין.

בנוסף לכל מה שניסיתם, אפשר גם לעשות לאורך היום "משחקי חושך שונים". כמו להיכנס יחד מתחת לשמיכה ולהדליק פנס, או להיכנס לחדר חשוך ולהדליק פנסים מיוחדים בצבעים שונים, שילהיבו אותה, ויגרמו לכך שהשהייה בחושך (בזמן המשחק) תהיה לה מעניינת ואף נעימה.

מאחר וניסיתם הרבה דברים עד כה, הייתי מציעה להרפות מזה לזמן מסוים, ולנסות שוב להרגיל אותה לכך כשתגדל מעט יותר. עם זאת, כן הייתי מציעה לכבות את האור לאחר שהיא הולכת לישון, כלומר לא להשאיר את האור דלוק כל הלילה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.092 seconds