שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד לא מוסבר של ילד בן 7.5

פחד לא מוסבר של ילד בן 7.5 לפני 8 שנים 11 חודשים #1

היי עינת, הבן שלי באוקטובר בע"ה יחגוג 8 ,
והוא בזמן האחרון החל לפחד מכל דבר, כל מילה שנייה שלו זה "אני מפחד",
לרוב אנחנו מדברים ומספרים אחד לשני הרבה דברים ומאוד פתוחים זה עם זה. אך כשאני שואלת אותו ממה הוא מפחד הוא לא באמת מצליח להסביר לי ממה הוא מפחד. הוא מפחד ללכת לחדרים/ לשירותים ומקלחת לבד, (והבית שלנו נורא קטן אז זה לא באמת רחוק אחד מהשני).
אני ממש רוצה להבין ממה זה נובע ואיך מטפלים בחרדות האלו.. כי הוא לפעמים מגיע למצבים שהוא פשוט בוכה או לא זז מהמקום מרוב פחד.
(הפחדים שלו הם לרוב בבית, לא נתקלתי בפחדים כאלו מחוץ לבית)
אשמח אם תוכלי לעזור לנו.
תודה מראש
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד לא מוסבר של ילד בן 7.5 לפני 8 שנים 10 חודשים #2

שלום לך,

לעיתים ילדים יודעים לומר ממה הם מפחדים. זה קורה כאשר ברור להם מה מעורר בהם פחד (כלב, מעלית, גנבים, סרט מפחיד וכד') עם זאת, לעיתים ישנם חששות שקשה להבין מה היה המקור שלהם. לדוגמא, מעבר דירה, הולדת אח, החלפת כתה (כפי שמתרחש כעת לילדים רבים בחופש הגדול), קושי כלשהו וכד'. מצבים אלה עשויים לערער את תחושת הביטחון ולהעלות פחדים שונים, שהביטוי שלהם לא תמיד קשור לסיבה שעוררה את הפחד.

כך שיתכן שבנך באמת אינו יודע מה מעורר בו פחד, אך משהו בתחושת הביטחון שלו התערער ולכן הוא מפחד להתרחק וזקוק לליווי. במצב זה, מה שנכון הוא לראות כיצד ניתן לסייע לו לחוש בטוח שוב. לרוב מה שעוזר הוא פשוט להיות איתו ולתת לו את מה שהוא זקוק לו – הנוכחות שלכם שנותנת לו הרגעה וביטחון. דרך נוכחות זו, הוא יוכל שוב לחוות את הבית, על כל חדריו, כמקום מוגן. בהדרגה, בהתאם למידת המתח שלו, אפשר לצמצם בהדרגה את מידת הליווי. יש החוששים שתמיכה כזו תגביר את התלות ואת הקושי של הילד להיות עצמאי, אך הרבה פעמים ההיפך הוא הנכון. ודווקא תמיכה וליווי הם אלה שמאפשרים להשיב את תחושת הביטחון.

האם פרט לפחדים אלה קיימת גם נסיגה כלשהי בתפקוד? כמו חזרה להרטבה, התקפי זעם, בעיות התנהגות וכד'? במידה ולא, הייתי מציעה פשוט להמתין עוד מספר שבועות. פעמים רבות פחדים מסוג זה חולפים לבד. במידה וישנה נסיגה בתחומים נוספים, הייתי מציעה לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים, כדי לנסות דרך שיחה מעמיקה יותר, להבין יותר לעומק את מקור הפחד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.103 seconds