שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התיעצות דחופה

התיעצות דחופה לפני 9 שנים 2 חודשים #1

היי עינת,
קודם כל תודה על המקום להתייעצות. זה יכול ממש לעזור בטח כשאת לא מוצאת עם מי.
אני מראש מתנצלת על השאלה.

אני בטיפול- סתם לרקע. האמת שככה כבר קרוב לשנתיים אני חושבת על המוות, כלומר על הקטע שעצוב וקשה לי ואיפשהו לא אכפת לי למות. לא שנראה שאעשה זאת אבל לא אכפת לי שזה יקרה. לפעמים אני חושבת בלב מקסימום- תמיד אפשר להתאבד... אם יהיה ככ רע. בפועל בחיים לא ניסיתי להתאבד.

רציתי לדעת, קודם כל האם זה נקרא מצב אובדני? אני תמיד אומרת אם אלוקים היה שואל אותי הייתי בוחרת לא להיוולד,אני גם לא מפחדת או מתנגדת למות, אף פעם גם לא עשיתי. המחשבה על הרצון למות היא במשך שנתיים, יש ימים שאני ממש עצובה ובודדה ובוכה הרבה אז אני סוג שמיחלת כבר למות ולגמור עם הסבל
אך האם המחשבות נקראות אובדניות? אולי הן בסדר ולא עשויות להראות עך בעיה??

במידה ואבחר לשתף את המטפל- מה עשוי לקרות?? הוא ישתף ויעביר מיד לפסיכיאטר או שסה לא מצב אובדני ולא יעביר את זה הלאה?.

אני ממש מתנצלת ומודה כאחד
טלי
יש להתחבר כדי להגיב.

התיעצות דחופה לפני 9 שנים 2 חודשים #2

שלום טלי,

נראה שאת מתמודדת כבר תקופה מאד ארוכה עם רגשות קשים – עצב, דכדוך, בדידות וייאוש. זה בוודאי קשה מאד, ולכן זה חשוב שאת בטיפול – בתקופות כאלה זה משמעותי מאד שיש מי שאפשר לשתף אותו, ומי שיכול להיות יחד איתך עם התחושות הקשות ולנסות לסייע לך. לא ציינת אם את גם נוטלת טיפול תרופתי, אבל במידה ולא, נראה שחשוב לבדוק את האפשרות הזו עם המטפלת שמכירה אותך.

זה לא יהיה נכון ומקצועי מצדי לענות על השאלה האם זה נקרא אובדנות. כדי לעשות את זה צריך להכיר אותך יותר ולהבין יותר לעומק את מה שאת חושבת ומרגישה. אבל כפי שכתבתי קודם, נשמע שמאד קשה לך, ושבתוך כך גם עולות מחשבות הקשורות למוות.

זה חשוב מאד בעייני שתשתפי את המטפלת שלך. זה יאפשר לך בראש ובראשונה שלא להיות לבד עם המחשבות ועם התחושות האלה. כמו כן כך יתאפשר בטיפול להבין את התחושות האלה ולהתמודד איתן. במידה ואת מעל גיל 18, המטפלת לא תדווח על כך לפסיכיאטר ללא הסכמתך. כלומר כל התייעצות עם גורם אחר נעשית רק בידיעה שלך ובהסכמה שלך. לכן את לא צריכה לחשוש מכך. להיפך, כדי לאפשר טיפול מקצועי ומשמעותי יותר, וכדי לסייע לך להתמודד טוב יותר עם מה שאת מרגישה, חשוב שכן תשתפי בכך את המטפלת שלך. במידה ואת נפגשת גם עם פסיכיאטר, חשוב שתשתפי גם אותו בתחושות ובמחשבות אלה, כדי שגם ההבנה שלו והטיפול שיציע יהיו טובים ומתאימים יותר, ויפחיתו את המצוקה הרגשית שאת חווה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.085 seconds