שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אבחון פסיכולוגי -לילד בן 6

אבחון פסיכולוגי -לילד בן 6 לפני 9 שנים 4 חודשים #1

צהריים טובים,
צריכה התייעצות, הבכור שלי תכף בן 6, כרגע נמצא בגן חובה.
הילד נורא חכם ובעל אופי מאוד דומננטי, לטענת הגננת יש בעיה התנהגותית שצריכה איבחון.
הוא יכול להפריע בריכוז כמה פעמים, הוא עושה מעשי קונדס, הוא מתפרץ לדברי חברים,כשהיא קוראת לו לחדול הוא איננו חודל, לטענת הגננת אין הפנמה של כללי התנהגות בסיסיות בגן.
בעבר היה לו קושי להפסיד ,אבל זה טופל לאחר שהראנו לו שגם אנחנו טועים לעיטים קרובות.
הגננת אומרת שזה דברים קטנים שמסתכמים להרבה.
ההתנהגות שלו הוקצנה לאחר שהגננת נעדרה חודשיים מהגן בגלל מחלה, בשלב זה התחלתי לראות את ההתנהגות הזאת גם בבית, לפני זה לא היו בעיות של גבולות .
הגננת כבר שבועיים כבר בגן וזה נראה לפחות בבית שהמצב חוזר לקדמותו.
יש לציין שהילד נמשך להתנהגויות שלילות אותן הוא רואה בגן, יש ילד בגן שמדבר בצורה לא יפה, הילד שלי נוטה לחזור בבית על המילים עלאף שהוא אינו מבין את המשמעות שלהם. כשנשאל מדוע הוא עושה זאת הוא אומר שזה מצחיק אותו.
הוא תמיד ניסה להיות במרכז תשומת הלב ,שוב בבית ההתנהגות היא בסדר גמור.

כפי שציינתי הגננת רוצה להכניס פסיכולוגית לגן לצורך איבחון, אני לא מעוניינת שזה יהיה דרך המערכת ומעוניינת לבצע איבחון פרטי, כי המטרה היא לעזור לילד מבלי שיודבקו לו תוויות לאורך חייו במערכת החינוך.
האם ניתן לבצע איבחון פרטי בסביבת הגן?

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

אבחון פסיכולוגי -לילד בן 6 לפני 9 שנים 3 חודשים #2

שלום לך,

אין ספק שחשוב להבין מה הגורם לקשיי ההתנהגות של בנך. נראה מתוך הדברים השונים שתיארת שישנו קושי בוויסות – הוא אינו מצליח לעצור את עצמו כאשר יש לו משהו לומר ומתפרץ לדברי אחרים, הוא איננו מצליח לעצור את עצמו כאשר כבר עושה משהו ולכן איננו מצליח לחדול גם כאשר הגננת מבקשת, וכן יתכן ומתקשה לשבת באיפוק לאורך זמן בריכוז ולכן מפריע מספר פעמים במהלכו.

חשוב אפוא להבין מה הגורם לקשיים אלה. אפשרות אחת הינה שזה קושי על רקע רגשי, כלומר שקשיים רגשיים שונים (לדוגמא צורך להיות במרכז, קושי בקבלת סמכות, חוסר בשלות וכד') מובילים להתנהגויות שציינת. אפשרות נוספת הינה שהגורם הוא הפרעת קשב וריכוז, שכן הקושי לשמור על ריכוז ועניין במפגש לאורך זמן, ההתפרצות האימפולסיבית לדברי אחרים והקושי לווסת התנהגות בעייתית, הינם מאפיינים של הפרעת קשב וריכוז.

לדעתי האפשרות שפסיכולוג הגן יכנס לתצפית היא טובה, שכן זהו משאב נוסף שניתן להיעזר בו כדי לסייע לבנך. יש לו את הכלים והידע לצפות ולהעלות השערות ראשוניות לגבי הגורמים לקשיים של בנך. אינני יודעת מהם הכללית שם משרד החינוך לגבי אפשרות שאיש מקצוע פרטי יגיע לתצפת. לדעתי זה אפשרי, אבל צריך לבדוק זאת עם הגננת.

האם אתם רואים בבית סימנים אפשריים להפרעת קשב וריכוז? לדוגמא קושי בוויסות רגשי והתנהגותי גם בבית, אימפולסיביות, התפרצויות שונות, קושי בהתארגנות, קושי במעברים. במידה וכן, ולאחר חוות דעת בנושא זה גם מצד הגננת, הייתי מציעה לשקול אבחון כזה.

אולם במידה ונראה לכם ולגננת שזה לא הכיוון, הייתי מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי. ראשית לפגישות שלכם עם המטפל, על מנת לנסות ולהבין מתוך שיחה מעמיקה יותר את מקור הקשיים. ולאחר מכן במידת הצורך פגישות טיפוליות גם עבור בנכם. זוהי תקופה חשובה לטיפול, לפני הכניסה לכיתה א' בעוד כחצי שנה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.121 seconds