שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחדים אצל ילדים

פחדים אצל ילדים לפני 9 שנים 10 חודשים #1

שלום עינת,
יש לי ילד בן 6 שלאחרונה החל לפחד מגנבים. הוא לא נרגע גם כשהייתי נעול. רוצה לסגור את החלונות. מדבר על תרחישים לא ראליים שהם גונבים מנוף ונכנסים מהחלון. הוא מפחד לשהות לבד בבית וגם בחדרים כשאני נמצאת בבית ( עד לא מזמן היה נשאר לבד בבית לפרקי זמן של 20 דקות ). הפחד התחיל לאחר ששמע שלחברה של הבת הגדולה שלי גנבו את המפתחות. בנוסף, אני פעם כדרך להזהיר אותו מזרים סיפרתי שיש גנבי ילדים ( טעות ). מה עושים?
אודה על תשובתך
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים אצל ילדים לפני 9 שנים 10 חודשים #2

שלום לך,

פחד מגנבים הוא פחד שעולה אצל ילדים רבים. הידיעה שיש אנשים שנכנסים לבתים של אחרים בלי רשות וגונבים חפצים, פוגעת בתחושה החשובה שהביתה הוא מקום מוגן ובטוח.

אני מבינה ממה שאת כותבת שבנך שמע על גניבה, ומכאן הוא התחיל לחשוש מהאפשרות הזו, ולהרגיש לא בטוח בבית. דבר המתבטא בצורך לנעול ולסגור, וכן בפחד מלהישאר לבד בחדרי הבית. לפיכך הדבר המשמעותי שהוא זקוק לו כרגע, זה לחוש שוב תחושת ביטחון בבית. כך שהייתי מציעה לאפשר לו בתקופה הקרובה את התמיכה שהוא זקוק לה. כלומר לאפשר לו את קרבתכם כאשר הוא מבקש אותה, וכן לא להציע לו להישאר לבד בבית.

אפשר גם לשוב ולהדגיש בפניו את זה שהבית בטוח – שיש באמת מנעולים שאפשר לסגור בלילה, וכן שאתם נמצאים ושומרים עליו. כל זה כדי לשוב ולהזכיר לו שהבית לא חשוף כל כך ושהוא לא פגיע כל כך.

אני מניחה שבהדרגה, ככל שהוא ירגיש שוב בטוח בעזרתכם, הפחד שלו ילך ויפחת.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים אצל ילדים לפני 9 שנים 10 חודשים #3

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.105 seconds