שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד אצל ילד בן 9

פחד אצל ילד בן 9 לפני 9 שנים 11 חודשים #1

שלום עינת,
הבן שלי בן 9 והוא מאד חכם ונראה לי שלכן גם מאד חרדתי מדברים שאובייקטיבית מפחידים גם מבוגרים- בעיקר מחבלים, גנבים וכו (אנחנו גרים ביו"ש).
הוא מתעקש לישון בממד ולא מוכן לפתוח חלון בלילה
לפני כחודש ביקש לישון עם אחיו בחדר(בלי קשר, בשביל הכיף) וניצלנו את ההזדמנות להוציאו מהממד. זה הלך בקלות. עכשיו, החלטנו שהנסיון היה לא טוב ורצינו להפריד בינהם אבל להשאיר אותו בחדר השני והוא נכנס לstress ואמר שמפחד ולא מסכים ובכי והיסטריה.
האם נכון לתת לו את רצונו ותחושת הבטחון שלו או באמת להוביל אותו להתמודד עם הפחד-שמצליח ממש בקלות כשיש לו אינטרס????
תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד אצל ילד בן 9 לפני 9 שנים 10 חודשים #2

שלום לך,

ציינת בתחילת דרכך שבנך מפוחד מהמצב הביטחוני, ונראה שזה באמת הדבר שעומד במרכז הדברים – כיצד ניתן לעזור לו להתמודד עם פחדים אלה.

תקופה מסוימת בנכם ישן בממד. באופן מובן הממ"ד הסגור סיפק לו הרגעה וככל הנראה אפשר לו ללכת לישון רגוע יותר. בהמשך הוא ביקש לישון עם אחיו, ובהחלט ניתן לראות בכך התקדמות. שכן הוא הסכים לעזוב את המקום שהרגיש בו בטוח עד כה, והחליף את הביטחון שקיבל מהממד המוגן בביטחון שמקבל מנוכחות של מישהו אחר (אפילו שאין ביכולתו של האח להגן עליו).

אני מניחה שאם הניסיון עם האח היה מוצלח, אז ההתלבטות לא היתה עולה והפתרון שנמצא היה מניח את דעתכם. אבל משזה לא היה מוצלח זה מוביל באמת להתלבטות.

אני בדעה שחשוב לתת לבנכם את הביטחון שהוא מבקש בזמן השינה. שכן הלילה הוא עבור מרבית הילדים פרק זמן שמעורר תחושה פחות בטוחה ומוגנת. הן בשל החשיכה והן בשל ההימצאות לבד בחדר. ישנם לא מעט ילדים המבקשים לישון עם אח, ולא לישון בחדר משלהם. פתרון שכזה הוא טוב בעיניי מאחר והוא מאפשר לילד לא להיות לבד, ועדיין לא לסגת למצב של הישענות מוקדמת יותר על ההורים (למשל לבקש לישון במיטת ההורים או במזרון ליד מיטתם).

לכן, במידת האפשר הייתי מציעה כן לאפשר לו את השינה עם אחיו (עם האח הזה או עם אחים אחרים במידה ויש). עם זאת, במידה ותחושו בהמשך, כמו שאולי רמזת בדברייך, שהוא מסוגל להתמודד עם הפחד, ושהבקשה היא רק מניפולציה כלשהי, אז אפשר יהיה לבחון את האפשרות של לדרוש ממנו לישון לבד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.083 seconds