שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילד בן 10 מפחד

ילד בן 10 מפחד לפני 9 שנים 11 חודשים #1

היי
לאחרונה הבן שלי בן העשר נחשף דרך חבר בבית הספר לסרטון מפחיד על דמות שמעלימה ילדים ותוך כדי סרטון בו אנשים מדברים מה הם באמת ראו וחוו
הסרטון והדמות אותו הם מתארים באמת מפחיד. ראיתי. מדובר באיש גבוה אשר אין לו פנים עם ידיים ארוכות בחליפה והוא מעלים ילדים.
בקיצור מאז נחשף הבן לעניין הוא מפחד ללכת לכל מקום לבד, מילד עצמאי לכל דבר הפך בשבועיים האחרונים לילד שמפחד לרדת לבד במדרגות להתקלח לבד ללכת לשירותים לבד ואף ללכת לחדרי הבית. סיוט.
איזה דרך הכי טובה אנו נוכל לעזור בעניין. הוא ממש ממש מפחד
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 10 מפחד לפני 9 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

פעמים רבות סרטים מפחידים מעוררים בילדים פחדים שונים, ובייחוד סרטים אשר משלבים בין משהו דמיוני למציאותי. אם לדוגמא הסרט היה על דמות שמעלימה מפלצות בארץ מפלצות, קל יותר היה לשכוח מהסרט, מאחר וזה לא קשור ליום יום שלנו. אבל דמות שמעלימה ילדים זה כבר קרוב יותר אלינו, ולכן קשה יותר לשים בצד את הפחד.

אמרת שגם את ראית את הסרט, ושאכן הסרט מפחיד. כך שאת מבינה את החוויה של בנך ויכולה להבין מדוע הוא פוחד, גם אם זה לא הפחיד אותך באותה המידה. זה חשוב כי את יכולה להיות אמפתית לפחד שלו.

אני רוצה להציע שני דברים:
הראשון, להעביר לו את המסר שאתם מבינים את זה שהוא פוחד. כלומר הוא צודק והדמות בסרט באמת היתה מפחידה. אבל עם זאת אתם גם יודעים שזה סרט בלבד, ושלא יכולה להיות דמות כזו במציאות.

מסר כזה מעביר לו את התחושה שאתם מבינים באמת את החוויה שלו, אך לצד זה גם את הביטחון שלכם בכך שהוא לא באמת נמצא בסכנה. המטרה היא כמובן לא להתווכח איתו אם יש או אין דמות כזו, וגם לא לנסות לשכנע אותו. אך כן להעביר לו את הידיעה שלכם שהוא בטוח ושאין באמת סכנה. דרך עקיפה זו יכולה לספק הרגעה.

השני, לספק לו את הליווי שהוא זקוק לו כרגע כדי להיות רגוע. כרגע הביטחון הפנימי שהיה לו התערער בעקבות הסרט, ולכן הוא זקוק לתמיכה עד אשר הביטחון הזה ישוב. כך שהייתי מאפשרת לו שלא להיות לבד במקומות המפחידים אותו. ההימצאות במקומות אלה אתכם, תאפשר לו בהדרגה להיווכח בכך שאלה מקומות בטוחים.

בהדרגה אפשר להפחית את הליווי, בכך שתלכו ותיקחו מרחק גדול יותר. כלומר בהתחלה אפשר ממש להיות איתו בחדר האמבטיה. לאחר מכן לעמוד בכניסה לחדר האמבטיה, ולבסוף מחוץ לחדר האמבטיה כאשר הדלת סגורה אך הוא יכול לשמוע אתכם ולקרוא לכם כשצריך. וכך גם עם שאר המקומות שמפחידים אותו.

במרבית המקרים פחדים שמתעוררים כתוצאה מסרטים הולכים ופוחתים ככל שהזמן הולך ומתקדם. בנוסף גם התמיכה והליווי שלכם יסייעו לו לרכוש מחדש ביטחון.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.103 seconds