שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד

פחד לפני 9 שנים 11 חודשים #1

היי עינת . אני לא יודעת אם לקרוא לזה חרדות אבל אני אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין מה עובר עליי . בזמן המלחמה האחרונה שהייתה אני שירתתי במשטרה . כל מאז הטבח שהיה בבית הכנסת בתל נוף וחטיפת שלושת הנערים ומכר קרוב מאוד שלי נהרג במלחמה . הדברים האלו לא יוצאים לי מהראש . אני מפחדת !! אני לא מסוגלת לחזור לבד לבית בשעות הערב , אני לא מסוגלת להשאר לבד בבית . אני לפעמים מרגישה מועקה כזאתי בלב ורצות לי מחשבות בראש על מוות . על זה שיפרצו לי לבית וירצחו אותי . שיהרגו אותי בכל דרך אפשרית . אני נבהלת מכל דבר . אני ישנה בלילה ומתעוררת בגלל שאני שומעת איזו חריקה של דלת ואני ישר מסתתרת מתחת לשמיכה מתכוננת למי שבא להרוג אותי .
אני גרה בפסגת זאב ואנחנו שומעים יריות כל לילה אבל יש לילות שהריות האלו מפחידות אותי הרבה יותר . למה אני כל כך מפחדת למות למה אני תמיד מרגישה שזה קרב ובא ?
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד לפני 9 שנים 11 חודשים #2

שלום לך,

נשמע שאת נמצאת במתח מתמיד וברגעים רבים של חרדה, ואני מתארת לעצמי שזה קשה מאד. את גם מציינת פחדים רבים, שמובילים לכך שאת לא יכולה להרגיש בטוחה, אפילו לא בביתך.

תיארת אירועים קשים רבים שנחשפת אליהם בעבר, ואשר משפיעים מאד על התחושות שלך כיום. נראה שהזכרונות האלה הם מאד טראומטיים, ולכן ההשפעה שלהם עלייך הינה רבה עד היום. הם מותירים אותך בחרדה, בדריכות, בפחדים ובהימנעויות שונות. כך שיתכן שקיימת אפילו פוסט טראומה.

פוסט טראומה זהו מצב בו אירועים שנחשפת אליהם בעבר, אשר היתה בהם תחושת סכנה גדולה ואיום על החיים שלך או של אחרים, שבים מדי פעמים ומשפיעים על הנפש. הם עולים שוב בזכרון ולא יוצאים מהראש כפי שכתבת, מייצרים תחושת חרדה ודריכות רבה (כמו ההתעוררות בלילה מכל רחש קטן), וגם מובילים להימנעויות (כמו הפחד מלהישאר לבד בבית).

בנוסף, העובדה שאת נחשפת כל לילה לרעש של יריות, מעלה שוב ושוב את תחושת הסכנה ואת הפחד מהדברים השונים שציינת.

הדרך להתמודד עם החרדה הרבה הקיימת בך הינה לפנות לטיפול פסיכולוגי. הטיפול יסייע בהפחתת החרדה וכן בעיבוד החוויות הטראומטיות. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי באופן פרטי, אך גם יכולה לעשות זאת דרך קופות החולים. המוקד של קופת החולים יידע להציג בפנייך את כל האפשרויות הקיימות דרך הקופה.

אפשרות נוספת הינה לפנות לפסיכיאטר, ולבדוק האם יש צורך בטיפול תרופתי שיסייע לך להרגיע את החרדה. זה לא מחליף את הצורך בטיפול פסיכולוגי, אשר מאפשר שינוי עמוק וארוך טווח, אך עדיין יכול לספר הפחתה מיידית של תחושות החרדה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.107 seconds