שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אבחון רגשי

אבחון רגשי לפני 9 שנים 4 חודשים #1

בוקר טוב
הבן שלי בן 14 יש לו איחור התפתחותי השנה עבר לכיתה קטנה תמיד היו לו בעיות חברתיות אבל השנה זה קצת יותר חמור ובגלל זה רוצה לעשות לו אבחון רגשי בהתייעצות עם המורה הפרטית שלו ששנים לימדה בכיתה בחינוך המיוחד אמרה לי לא לעשות את האבחון כי זה רק יהיה לרעתי ושהבית ספר פשוט מנסה להעביר אותו לבית ספר לחינוך מיוחד שהוא לא מתאים לשם.הילד חווה הרבה משברים בחיים מאז שהתגרשתי לפני 10 שנים ולא ראה את אבא שלו קרוב ל3 שנים .בגלל זה קשה לו חברתית .אתן לך דוגמא אתמול בוואצאפ של הכיתה היה ויכוח בין בנים לבנות וסתם בלי שום קשר רשם להם איפה אתם נפגשים בחמישי?רשמו לו על תתערב אמרתי לו אתה לו יכול לרשום שהם באמצע ויכוח ושצריך להגיד להם שהוא לא התכוון להתערב רק שאל האם כדאי לעשות באמן את האבחון או שעדיף כמו שאני והמורה הפרטית שלו טיפול פסיכולוגי ?
יש להתחבר כדי להגיב.

אבחון רגשי לפני 9 שנים 3 חודשים #2

שלום לך,

המטרה המרכזית היא להבין יותר לעומק עם מה בנך מתמודד, ומה הגורם לקשיים שלו. שתי האפשרויות – אבחון וטיפול, הן טובות, וצריך לראות מה מתאים יותר.

האם בית הספר ביקש את האבחון, או שזו היתה מחשבה שלך? בדרך כלל עורכים אבחון רגשי כאשר לא מבינים עד הסוף את התמונה הרגשית. למשל לא מבינים מה גורם לקשיים חברתיים (לדוגמא האם זה קושי בהבנה של מצבים חברתיים, או חוסר עניין בקשרים, או שיש עניין אבל היכולת ליצירת קשר היא נמוכה), או מה גורם למצוקה רגשית (האם יש דכדוך, האם יש חרדה ממשהו), וכן כשלא יודעים להעריך מה היכולת של הילד להתמודד עם הקשיים שלו (כלומר כמה כוחות יש לו וכן יכולות התמודדות). לכן אם יש הרבה סימני שאלה ותחושה שלאורך שנים לא מצליחים להבין את מצבו הרגשי, כדאי לערוך אבחון.

אפשרות נוספת היא כאמור טיפול פסיכולוגי. גם הפסיכולוג מבצע בפגישות הראשונות הערכה לגבי המצב הרגשי, מתוך שיחות איתך, מתוך שיחות עם אנשי מקצוע שונים שהיו בקשר עם בנך (בהסכמך כמובן) ומתוך פגישות איתו. ובהמשך כמובן מטרת הטיפול היא לסייע לבנך להתמודד ולתפקד טוב יותר.

לסיכום, אם התחושה היא שהמצב הרגשי של בנך אינו ברור, וקשה להבין במדויק את קשייו לאורך שנים, אז כדאי לערוך אבחון. אם הדברים ברורים יותר, אפשר להתחיל בטיפול ללא אבחון. ובכל מקרה נראה שטיפול רגשי עשוי לסייע לו, שכן נראה שהוא מתמודד עם נסיבות לא פשוטות.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.089 seconds