שלום לך,
אני יכולה להבין את הבלבול, וכן את הדאגה שהוא מעורר.
ראשית, לגבי עשיית הצרכים – נסיגה ביכולת שנרכשה למצב מוקדם יותר (כמו חזרה להרטבת לילה, חזרה לשינה עם ההורים וכד'), הינה תופעה שכיחה בגילאים הצעירים. עם זאת, כמובן עלינו לנסות ולהבין מדוע היא מתרחשת.
לפעמים נסיגה כזו מתרחשת כאשר ישנה קפיצה כלשהי קדימה, ואז כמעין איזון ישנה נסיגה למקום מוכר ובטוח (כמו עלייה לגן בוגר יותר). לפעמים תופעה דומה מתרחשת כאשר ישנו שינוי כלשהו (הריון במשפחה, לידה, שינוי מקום מגורים, או אפילו החלפת חדר בבית). לפעמים זה יכול להתרחש בתגובה למתח פנימי או פחד מתמשך. ולפעמים... לפעמים אנחנו לא יודעים... ובגילאים הצעירים גם הילד עצמו אינו יודע בהכרח לשים את האצבע ולספר לנו.
אגב, כדאי לשאול את הגננת האם גם בגן היא נמנעת מעשיית קקי באסלה.
עם זאת אני מבינה שאת מוטרדת מהסיפור שסיפרה בתך. מכך שאולי ארע משהו מדאיג עם זר שפגשה בו, ואולי זה גם מסביר את נושא הצרכים באסלה. אבל רגע לפני שמתעוררת דאגה רבה, אני רוצה להציע לך לברר את העניין. את יכולה לפנות אל הגננת ולשאול על אפשרות שמשהו כזה קרה. כמו כן, את יכולה לברר עם בתך. את יכולה לבקש ממנה שתספר לך את מה שסיפרה לאבא, ולנסות להבין מתוך כך אם מפגש כזה אכן קרה. כמו כן, את יכולה לשאול שאלות שיעזרו לך להבין מה עוד קרה שם, במידה ונראה לך שזה אכן התרחש.
במידה והגננת מאשרת אפשרות של אירוע כזה, ובמידה וגם משיחה עם בתך נראה לך שזה התרחש, אני מציעה לגשת לייעוץ מקצועי עם פסיכולוגית ילדים, כדי לחשוב יחד על העזרה הנדרשת. אולם במידה ומתוך השיחות יעלה שזה לא התרחש, אני מציעה להתאזר בהרבה סבלנות... לדעת שנסיגות כאלה קורות במהלך התפתחות. והדבר החשוב הוא לא להיכנס לעימותים סביב הנושא, מאחר ואז יש סיכוי טוב שזה יתארך ויתקבע. אולם במידה וההימנעות מהאסלה תמשך זמן רב (מספר שבועות), אני מציעה גם כן לפנות לייעוץ.
עינת