שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחדים

פחדים לפני 8 שנים 2 חודשים #1

הי, הילד שלי בן שלוש וחצי, לאחרונה הוא פוחד לישון במיטה שלו ועובר למיטה שלי באמצע הלילה. לפעמים במהלך הלילה הוא מתעורר בבכי או בפחד ומתכסה בשמיכה כאילו הוא מתחבא ממישהו או משהו, ובימים האחרונים כשיש רעש אפילו הכי קטן כמו ציוץ של ציפורים, רכב שעובר, הוא שם ידיים על האוזניים. כשאני מנסה לשאול אותו ממה הוא פוחד הוא לא משתף פעולה. אשמח לקבלת ייעוץ מה עליי לעשות בכדי לבדוק את העניין.
אודה לך על תשובתך.
יש להתחבר כדי להגיב.

פחדים לפני 8 שנים 2 חודשים #2

שלום לך,

פחד אצל ילדים הוא דבר נפוץ. לעיתים הילדים יודעים להסביר מה מפחיד אותם (כלב, מכשפה, מפלצת וכד') ולעיתים הם מראים תגובות של פחד כפי שתיארת, אך הסיבה לכך איננה ברורה. בהחלט יתכן שילדך איננו יודע מה מקור הפחד, למרות שנראה שאכן מבוהל ממשהו.

לרוב פחדים של ילדים חולפים מעצמם לאחר זמן מסוים. עם זאת חשוב לעזור לילדך להשיב את תחושת הביטחון. מאחר והוא איננו יודע לתאר ממה הוא פוחד, אז קשה להתייחס לגורם הפחד. אולם את כן יכולה לומר לו שאת רואה שהוא פוחד, שהרעש מבהיל אותו, אבל את יודעת שהכל בסדר, שזה רעש של כך וכך... והכל בסדר.

כמו כן, כדי להשיב לו את תחושת הביטחון בחדר שלו ובמיטה שלו, אני מציעה שכאשר הוא מתעורר בלילה, תבואי את לחדר שלו. תשבי לידו עד אשר נרדם, תלטפי אותו וכד'. בדרך זו יעבור אליו המסר שהכל בסדר ושהוא בטוח בחדרו. אחרת, כשהוא מגיע לחדרך לקבלת הרגעה, מה שהוא לומד מכך זה שרק איתך ואצלך הוא באמת בטוח.

במקביל, חשוב שתדברי עם הגננת כדי להבין אם גם היא רואה תגובות כאלה בגן או כל קושי אחר. במידה והגננת לא רואה שינוי התנהגותי, אז ניתן יהיה להניח שמדובר בפחדים נורמטיביים שיחלפו עם הזמן, ולא במשהו רחב יותר.

במידה והגננת כן מזהה שינוי משמעותי, או במידה ופחדים אלה לא יחלפו עם הזמן, אני מציעה שתגשי להתייעצות עם פסיכולוגית ילדים. במפגש זה תוכלי לספר יותר לעומק על ילדך ועל פחדיו, וכך להבין את מצבו ואת הדרכים לסייע לו.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: אתי

פחדים לפני 8 שנים 1 חודש #3

תודה רבה לך על התשובה.
מקווה שזה אכן פחד שחולף...
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.095 seconds