שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: הפרעות אכילה

הפרעות אכילה לפני 8 שנים 9 חודשים #1

שלום אני אור ואני פוחדת שאני אנורקסית כל הזמן נושר לי השיער והמשקל שלי ירד החלטתי להיות צמחונית אבל אני מפחדת שזה יגרום לי להורדה במשקל
יש להתחבר כדי להגיב.

הפרעות אכילה לפני 8 שנים 9 חודשים #2

שלום אור,

לא כתבת בת כמה את, כך שאני לא יודעת אם את עדיין תלמידה או מבוגרת יותר. בכל אופן, מה שנכון לעשות הוא לפנות להתייעצות ולעזרה. שכן הפרעת אכילה הינה מצב שלרוב רק הולך ומחמיר ללא קבלת עזרה.

גורם אחד שחשוב לפנות אליו הוא רופא המשפחה, כדי שיערוך בדיקות ד ובדיקות אחרות שנדרשות, כדי להבין את המצב הגופני. כך לדוגמא נשירת שיער מתרחשת בעקבות חסרים תזונתיים.

גורם שני שחשוב לפנות אליו הוא דיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה, כדי שתוכל לסייע לך בהדרגה לאכול באופן תקין. כתבת שאת מפחדת שאוכל צמחוני יגרום לה לך לירידה במשקל. מתוך האזכור של תחושת פחד, אני מבינה שהירידה במשקל מעוררת חשש. כך שליווי תזונתי יוכל לסייע לך בהגעה למשקל רצוי, למרות הקושי שיש בתהליך זה.

גורם שלישי הינו טיפול פסיכולוגי, אשר יסייע להתמודד עם הקשיים הרגשיים השונים, אלה שהובילו לירידה במשקל, וכן הפחד וההתמודדות עם נושא המשקל והאכילה.

במידה ואת תלמידת תיכון, חשוב שתשתפי את ההורים, כדי שיוכלו לסייע לך למצוא את גורמי התמיכה השונים. אם קשה לך לפנות אליהם, אני מציעה לפנות למורה או ליועצת בית הספר, כדי להיעזר בהן בשלב הראשון.

ניתן לפנות לכל הגורמים האלה דרך קופת החולים, או באופן פרטי. וכאמור, ככל שהמענה יהיה מהיר יותר, כך ההתמודדות תהיה קלה יותר ומוצלחת יותר.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.084 seconds