שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מתעורר בלילות בפחד

מתעורר בלילות בפחד לפני 8 שנים 11 חודשים #1

היי,

יש לי ילד בן 8, מאז שראה כמה סירטונים מפחדים הוא קם בלילות ולא מצליח לישון עד שאני לא ישנה איתו,
בהתחלה הוא היה מתעורר ולא קם מהמיטה רק צועק לי אמא, עד שהייתי באה אליו ודורש שאני אשן איתו, אחרי כמה ימים כאלה הסברתי לו שזה קשה לי שהוא מעיר אותי בלילות אז הוא התחיל להתעורר אבל לא קורא לי אלא רק בוכה בשקט, אני שומעת אותו וקמה אליו, וכמה שהוא מנסה לישון שאני לא נכנסת איתו למיטה הוא פשוט לא מצליח, כואב לי לראות אותו ככה שהוא בוכה שהוא מצטער שהוא מעיר אותי אבל הוא מדמיין שיש מישהו בדלת, אילעי ישן עם מנורת לילה יחסית עם אור חזק, הוא ילד מאוד פחדן מטבעו, לא מוכן ללכת אפילו לשירותים אם אין אור אפילו שיש אור יום בחוץ.
איך אני יכולה לעזור לו?

תודה מראש
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.

מתעורר בלילות בפחד לפני 8 שנים 11 חודשים #2

שלום קרן,

פחד שמתעורר בעקבות סרטים מפחידים, שמוביל לקושי לישון לבד בלילה, הוא דבר שכיח. זה באמת קשה לראות את בנך, שקודם לכן היה רגוע, בוכה וחושש. אבל בהחלט ניתן לעזור לו.

ראשית, אציין שפחדים מסוג זה הולכים ונחלשים ככל שחולף הזמן. הדברים המפחידים מהסרט שזכורים היטב בזיכרון בהתחלה, הולכים "ונחלשים" עם הזמן, עד שלבסוף נשכחים.

מעבר לכך, חשוב כמובן לעזור לו להתמודד עם הפחדים בתקופה זו. הדרך הטובה ביותר היא פשוט להיות איתו כשהוא צריך אתכם. אין ספק שזה לא פשוט לקום אליו בלילה, אבל חשוב לזכור שזה זמני. הנוכחות שלך מסייעת לו להצליח להירגע למרות הדימוי המפחיד שעולה לו בראש, ועוזרת לו לחוש בחזרה בטוח בחדר שלו.
כשהוא נותר בוכה לבד בחדר שלו, הוא גם נותר מפוחד וגם חש שלא מבינים אותו ושלא מוכנים לסייע לו כאשר זקוק לעזרה. וזה באמת מכאיב, כפי שכתבת. לכן חשוב להיות איתו, ולומר לו שהתחושות שלו מובנות. כלומר שאת מבינה שהוא חושש כי הסרט הפחיד אותו, אך שאת גם יודעת שהבית הוא מקום בטוח, ושאת ואבא שומרים על מי שנמצא בבית.

במידה והפחדים לא יחלפו בעוד מספר שבועות, הייתי מציעה לכם לפנות לפסיכולוג ילדים, להתייעצות מעמיקה יותר, בה ניתן יהיה להכיר יותר את בנך ולשמוע יותר על פחדיו, ומתוך כך להמשיך ולסייע לו.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.103 seconds