שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אבחון קשב וריכוז

אבחון קשב וריכוז לפני 9 שנים 3 שבועות #1

שלום עינת,
רציתי לשאול, בתי בכיתה א' והיא ילידת דצמבר כלומר הכי קטנה בכיתה.
המורה טוענת שהיא נורא איטית ואף פעם לא מסיימת את המשימות בכיתה ולוקח לה המון זמן להעתיק משפט מהלוח. השאלה שלי האם זה תסמין להפרעת קשב וריכוז וכדאי לקחת אותה לאבחון או שבגלל שהיא קטנה בגיל אז לוקח לה יותר זמן מכולם?

תודה מראש..
יש להתחבר כדי להגיב.

אבחון קשב וריכוז לפני 9 שנים 1 שבוע #2

שלום לך,

את מעלה שאלה טובה – האם האיטיות נובעת מבשלות, ואז נשער שעם הזמן ועם ההתנסות, הקושי יתמעט והיכולת תשתפר, או שמא זה מבטא חלק מקושי רחב יותר שהוא חלק ממנה ולכן לא ישתפר עם הזמן.

כדי לענות על זה צריך להבין יותר את האיטיות. האם היא מתבטאת רק במשימה הזו בכיתה של העתקה מהלוח, או שהיא מתבטאת גם במשימות אחרות? במידה וזה גם במשימות אחרות, אז יתכנו שלוש אפשרויות:

א. שזה תלוי בשלות, וככל שהיא תגדל אז תוכל לעשות דברים באופן מהיר יותר.
ב. שזה דפוס שמאפיין אותה – קצב ביצוע איטי יותר של דברים.
ג. קושי גרפי - אם למשל הכתיבה שלה מאד איטית, אז גם ההעתקה מהלוח תהיה מאד איטית.

לגבי אפשרות של הפרעת קשב וריכוז – העתקה איטית יכולה להיות ביטוי של זה, מאחר ומשימה של העתקה מהלוח דורשת להחזיק את מה שקראה בזיכרון, ואז לכתוב את זה במחברת. מי שמוסח מתקשה לזכור את הנתונים בראש, ואז צריך כל הזמן להרים את הראש ולקרוא שוב, ובעצם להעתיק בכל פעם רק שתיים או שלוש מילים, מה שהופך את ההעתקה לאיטית.

עם זאת, צריך לראות אם ישנם סימנים נוספים של הפרעת קשב וריכוז. למשל האם היא מתקשה להיות מרוכזת לכל אורך השיעור? האם נראה למורה שלעיתים היא "חולמת" ונמצאת במקום אחר ולא עוקבת אחריה? האם קשה לה לבצע משימות לאורך זמן, גם בכיתה וגם בזמן שיעורי הבית? וכן האם ישנם סימנים של היפראקטיביות (אך זה לא חובה!) כמו למשל קושי לשבת לאורך זמן בכיתה, צורך לקום ולזוז וכד'.

במידה ולא בולטים סימנים אחרים מלבד ההעתקה מהלוח, הייתי מציעה פשוט להמתין ולראות כיצד היא תתפקד בשנה הבאה כאשר היא תגדל יותר. וכאמור, במידה והקושי הוא רק בהעתקה, הייתי מציעה גם לבדוק את הנושא הגרפי.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.080 seconds