שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד מכלב

פחד מכלב לפני 9 שנים 4 שבועות #1

היי עינת.
יש לי ילדה בת 5 וחצי ,חד הורית וגרה אצל ההורים.
לאחר טיפולים ריגשיים,טיפול בשחייה ,ביצירה,הומלץ לי לאמץ לילדה כלב.
רכשנו כלב קטן גור בן חודש מסוג שיצו,לא גודל קטנטן.
הילדה היתלהבה מהרעיון ,ואף בחרה את הכלב. בעצמה,אך כבר 3 שבועות שהכלב אצלנו והיא מפחדת ברמות קשות.
היא הפכה להיות "הולכת על הספות מיטות או בידיים,היא קוראת לו משחקת איתו אך רק כשהיא על שולחן ספה או מיטה בלי מגע.
הכלב גור ולכן הוא נושך ,ומכך הילדה מפחדת יותר.
היא אוהבת ומתלהבת ממנו אך לא מתקרבת ולא מעוננינת לוותר עליו.....
***היא מופנקת מאודדדד,נכדה ראשונה אצל סבא וסבתא צעצוע.
מה לעשות????
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד מכלב לפני 9 שנים 1 שבוע #2

שלום לך,

מצב כזה אכן קורה לעיתים... נעשה אימוץ של כלב מתוך רצון שהנוכחות שלו תחזק אותה ותהיה לה נעימה, אך עם הגעתו של הגור עולה דווקא פחד ממנו.

חשוב להבין שמבחינת ילד (וגם מבחינתם מבוגרים רבים), כלב הוא ייצור לא מוכר. כלומר, בוודאי שבתך נחשפה וראתה כלבים בעברה, אך ההתנהגות שלו אינה צפויה כמו התנהגות של ילד אחר. בתך אינה יודעת עדיין להסביר לעצמה את ההתנהגות שלו. למשל – כאשר הוא קופץ עליה, האם זה מתוך שמחה וזה בסדר ולא יקרה לה כלום, או האם הוא רוצה לתקוף אותה? כאשר הוא מלקק אותה, האם זה בסדר וזה גם יכול להיות נעים, או שאולי הוא עשוי לנשוך אותה?

המרכיב הזה של חוסר המוכרות וחוסר הוודאות, מכניס תחושה של חוסר שליטה אשר עשויה לעורר מתח וחרדה מסוימים, עד אשר מכירים היטב את הכלב. אולם במקרה של גור, יתכן והתקופה הזו מתארכת, מאחר והוא מתנהג עדיין עם פחות וויסות, ולכן גם זה קצת מאיים עליה.

כתבת שהגור נושך. האם הוא נושך גם אתכם? האם זה כואב? במידה וכן, זה עשוי בהחלט להסביר חלק מהפחד.

אני מציעה שתנסי ליידד אותה אתו בזהירות ובעדינות, כדי לחזק את הביטחון שלה בהדרגה, כך לדוגמא, האם ישנם מצבים בהם את יכולה להחזיק את הכלב באופן כזה שבטוח שהוא לא יינשך אותה, ואז להציע לה ללטף אותו? זה יאפשר לה להתקרב אליו כפי שנראה שהיא רוצה, אך עדיין לשמור על התחושה שהיא בטוחה ובשליטה.

כמו כן, אני מציעה בשלב זה לתחום את אזור המגורים שלו בבית. למשל לשים גדר על חלק מהסלון. כך אפשר יהיה לשלוט ולווסת בין המצבים שבהם הוא נמצא שם מעבר לגדר, ואז היא יכולה לחוש שוב בטוחה להסתובב בבית, לבין המצבים שבהם משחררים את הכלב, ואז היא נמצאת קרוב אלייך ואת "מגנה" עליה, עד אשר היא תחוש בטוחה.

כמו כן חשוב להסביר לה כל הזמן את מה שהכלב עושה. למשל לתת פשר למצב של הנשיכה, (להסביר שהוא גור) ולמצבים אחרים, כדי שהיא תוכל להבין זאת ולפרש זאת באופן נכון, ולא לפרש זאת רק כאיום.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.086 seconds