שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: דפיקות לב ולחץ בפגישות עבודה

דפיקות לב ולחץ בפגישות עבודה לפני 9 שנים 1 חודש #1

היי עינת,
מאז שהתחלתי לעבוד (כבר מעל ל 3 שנים), בעת פגישות עבודה שיש פורום של מספר אנשים יש לי חשש שפונים אליי בשאלות או בפניות. ברגע שפונים אליי, אני מרגיש לחץ כבד כאילו אין לי אוויר לנשימה והלב שלי דופק במהירות (מן התקף חרדה). יש לציין כי לעיתים תכופות הלחץ הזה יורד מאוד מהר אחרי שתשומת הלב אינה מופנית אליי כבר. ז"א הלחץ מתחיל כי כל תשומת הלב מופנית אליי, וברגע שהיא עוברת לבן אדם או למשהו אחר, הלחץ יורד.

תחושה זו מפריעה לי מאוד וגורמת לי ללחצים רבים לפני פגישות העבודה שמא אלחץ וירגישו זאת הסובבים לי.

אשמח לקבל ממך עצות ודרכים לנטרל מחשבות אלו ולחץ זה בפגישות, אם ניתן כמובן :)

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

דפיקות לב ולחץ בפגישות עבודה לפני 9 שנים 1 שבוע #2

שלום,

אתה מתאר באמת חרדה שמתעוררת כאשר תשומת הלב מופנית אליך. אני יכולה לתאר לעצמי שזה מעורר בך תחושה לא נעימה באותו הרגע, ויתכן שגם מעט קודם לכן, אם אתה בדריכות סביב אפשרות שיפנו אליך.

חרדה מתעוררת כאשר אנו מפרשים מצב מסוים כאיום עבורנו. הגוף שלנו "מתוכנת" באופן אבולוציוני להגיב בעוררות גופנית (דופק מהיר, קוצר נשימה, זרימת דם מהירה וכד') כאשר אנו חווים איום וסכנה. זאת משום שבעבר הסכנות היו כאלה שהיה צריך לברוח בגללן (בעל חיים שרודף אחרינו וכד'). כיום מרבית האיומים והסכנות שאנו חווים אינם פיזיים, אלא פירוש שלנו למה שאנו חווים.

נסה לחשוב לרגע, מדוע כאשר פונים אליך זה מאיים עליך? האם לא נעימה לך ההרגשה שכל תשומת הלב מופנית אליך? כלומר לא נעים לך להיות במרכז. האם אתה חושש ממידת היכולת שלך וממה שאחרים יחשבו עליך? תנסה למקד באופן כמה שיותר מדוייק את החשש שמתעורר בך ברגעים אלה.

כעת נסה להשיב לחשש זה – האם זה באמת כך? האם למשל באמת לא מעריכים אותך כמו שאולי אתה חושש? האם באמת כולם מנתחים לעומק את מי שאתה, או שפשוט מקשיבים לתשובות שלך באותו עניין שמקשיבים לכולם? וכד'. הרבה פעמים כאשר אנו מבינים את החשש וכאשר אנו מסוגלים לענות לעצמנו, זה עוזר לפזר משהו מעוצמת החשש.

אני גם מציעה בתחילת ישיבות כאלה להזכיר לעצמך את המחשבות החיוביות לגבי עצמך – למשל שאתה שולט בחומר, שאתה מכיר היטב את הדברים עליהם מדברים, שמעריכים אותך וכד'. כלומר כל דבר אמיתי שאתה באמת חושב לגבי עצמך.

אגב, חשוב שתדע שהרבה אנשים חווים תחושות דומות, יתכן שאפילו שחלק מאנשים איתם אתה יושב סביב השולחן. האם חשת בכך? כנראה שלא. אחרים הרבה פעמים נראים לנו בטוחים יותר. נסה לחשוב על הדברים שגורמים לך לחשוב שאחרים בטוחים בעצמם – מהירות הדיבור, עוצמת הקול וכד'. נסה לבחון איך אתה נשמע, האם באמת אתה נשמע אחרת מהם?

אתה גם יכול לקחת כמה נשימות עמוקות בתחילת דיון, או לפני שאתה משיב. תרשה לעצמך להשתהות רגע, אפילו נשימה עמוקה אחת, ובה אתה גם מזכיר לעצמך מחשבה חיובית לגבי עצמך.

אם אתה מוטרד מאד ומרגיש שהתקפים אלו פוגעים בתפקוד שלך, אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. אחת האפשרויות היא טיפול CBT המתמקד בדפוסי החשיבה, ובחשיפה למצבי חרדה, כדי לצמצם עם הזמן את התקפי החרדה הללו.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.088 seconds