שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: לקיחת רטלין/ קונצרטה

לקיחת רטלין/ קונצרטה לפני 9 שנים 3 חודשים #1

היי ושלום.

אני בן 30, מאובחן עם לקיות לימידה,
כל תקופת לימודים { יסודי- תיכון} לא לקחתי אף פעם כדור כזה או אחר, מהסיבה שהייתי תלמיד שקט מאוד והמערכת אמרה שאין צורך,
הצלחתי לסיים תיכון עם תעודת בגרות מלאה { בעזרת הורי שעזרו לי מאוד} אבל עם טראומה,
מאז שהשתחררתי מהצבא התחמקתי מלימודים אקדמאים, לא בא לי לחזור על הסיוט שעברתי,
{8 שעות ביום לשבת בכיתה ולא להצליח להבין כלום}.

היום שרוב חברי התקדמו מבחינה מקצועית אני תקוע מאחור ואני כן רוצה להתחיל ללמוד, המסלול של בחירת המקצוע קריטית לי מאוד וקשה לי למצוא, אבל החלטתי שקודם כל אני צריך לשפר את האנגלית שלי, והזמן יחדי שיש לי במשך היום זה בשעות הערב המאוחרות,
אני עובד מהבוקר עד הערב,

התיעצתי עם נירולוג, קיבלתי ממנו כמה סוגים שונים של רטלין { כל פעם במינון אחר} וכלום לא עזר לי לריכוז,
קיבלתי לראשונה קונצרטה, וזה עזר מעט,
העיניין שהזמן יחדי שיש לי ללמוד זה בערב סביבות 2000,
והוא אמר שלקיחת הכדור בשעות האלו תשפיע לרעה

הנירולוג{ קופת חולים} היה נחמד אומנם אבל לא חקר לעומק את הבעיה ואת הפרעות הקשב שיש לי, הוא מבחינתו רק נתו לי את הכדור.

אני כן רוצה ללמוד אבל מפחד שזה יפגע לי בשינה,
אם אקח את הכדור בבוקר אז בערב זה כבר לא ישפיע,

concerta tab 36 MG 30

תודה רבה!
עריכה אחרונה: לפני 9 שנים 3 חודשים מאת דורון.
יש להתחבר כדי להגיב.

לקיחת רטלין/ קונצרטה לפני 9 שנים 3 חודשים #2

שלום לך,

ליקויי למידה והפרעות קשב וריכוז הם דבר מאד מתסכל כאשר הם לא מטופלים. הם משפיעים על ההערכה העצמית בתחום הלימודי, וכפי שציינת גורמים להתרחקות מהתחום הלימודי ומובילים לאי מימוש של היכולות האישיות. כך שבמובן זה, זה מאד חשוב שאתה לא מוותר על הרצון ללמוד ולהתקדם, וכן שאתה בוחן מה יכול לעזור לך בכך.

לגבי לקויות הלמידה – כדאי שתערוך אבחון עדכני, על מנת שיזכה אותך בהקלות שונות שיעזרו לך גם במבחני קבלה למקומות הלימוד השונים שתרצה לגשת אליהם, וגם במבחנים לאורך הלימודים עצמם. בחלק מהמקומות גם ניתן להיעזר ביועצים להוראה מתקנת, אשר יוכלו לסייע לך לרכוש אסטרטגיות למידה שיכולות לסייע לך גם כן.

לגבי הפרעת הקשב והריכוז – נראה שיש שני דברים להתייחס אליהם. הראשון הוא האבחון של ההפרעה. אמרת שהנוירולוג לא חקר לעומק את ההפרעה. יתכן שהוא התרשם שישנה הפרעת קשב וריכוז מתוך השיחה איתך, ואולי גם מתוך שאלונים. ישנם גם מבחנים ממוחשבים שונים אשר ניתן לערוך כדי להבין יותר לעומק את תחומי הקשב השונים, בהם באה לידי ביטוי הפרעת הקשב והריכוז (כמו BRC או MOXO). אולם, במידה והאבחנה היתה חד משמעית מבחינתו, אז אני לא בטוחה שיש צורך לערוך אבחון נוסף. בכל אופן זה לא ישפיע על בחירת הטיפול התרופתי.

לגבי הטיפול התרופתי, זה נכון שהריטלין או כל תרופה אחרת מקבילה לו, פוגעים במחזור השינה, מאחר והם יוצרים עוררות גופנית. לכן ההמלצה היא לא לקחת את הכדור בשעות מאוחרות, דבר אשר יפגע בשינה. עם זאת, לדעתי אתה יכול לקחת את הכדור בשעה אשר כן יכולה לכסות גם את שעות הערב. לדוגמא לקחת ריטלין שהשפעתו של 4 שעות בשעה 18:00 או 19:00 לכל המאוחר, כך שהוא אמור להשפיע עד שעה 22:00 או 23:00 בערך. או לקחת מוקדם יותר כדור שהשפעתו ארוכה יותר. הייתי מציעה לך לנסות ולראות כיצד זה משפיע עליך. ועם זאת כמובן לשמור על מחזור שינה תקין. אפשר להתייעץ לגבי כך גם עם הרופא המטפל.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.080 seconds