שלום לך,
לגבי שאלתך הראשונה, התשובה היא שההעדפה לאיך ללמוד היא מאד אישית. יש מי שמעדיף לקרוא מכתב היד שלו ומהסיכומים של עצמו, ויש מי שמעדיף לקרוא ממודפס. אם זה לא משנה לך, הייתי מציעה לראות איזה סיכום טוב יותר. כלומר באיזה סיכום מופיע כל החומר באופן מלא, וכן איזה סיכום מאורגן יותר. הארגון של החומר עוזר גם לעשות "סדר בראש" של כל המידע.
לגבי שאלתך השנייה, אני יכולה לתאר לעצמי שזה מאד מתסכל ללמוד כל כך הרבה, ולאחר מכן לראות שאינך מצליח במבחן כפי שציפית. נראה שאפשרות אחת היא שקשה לך "לתרגם" את הידע שלך לתשובות לשאלות. האם יש קבצי מבחנים משנים קודמות שאתה יכול להיעזר בהם? יש קורסים שבהם יש מבחנים שכאלה, דבר שעוזר לתרגול למבחן.
אפשרות שניה לקושי זה היא הפרעת קשב וריכוז. כאשר ישנה הפרעת קשב וריכוז הסטודנט עשוי ללמוד ממושכות, אך החומר לא מופנם היטב בגלל שיש מוסחות, ולכן גם קשה להיזכר בחלקים ממנו. זוהי כמובן רק אפשרות אחת מתוך כמה אפשרויות. לא היה משהו במה שכתבת שמרמז על כך, אך אני מציעה זו כאפשרות במידה וישנם דברים נוספים אשר מתקיימים במקביל, כמו קושי לשבת וללמוד לאורך זמן, או מוסחות רבה במהלך הלמידה.
אפשרות נוספת היא שיש לך מן "בלאק אאוט" במהלך המבחן. כלומר שחלק מהחומר נשכח או מתבלבל בשל חרדה. במידה וזה אכן כך, להלן מספר דברים שהייתי מציעה לך, אשר יתרמו להרגעה ולהיזכרות טובה יותר בחומר הנלמד:
לפני שאתה מתחיל לענות על השאלות אני מציעה לך לרפרף על כל המבחן ולהתחיל דווקא בשאלות הקלות, כאלה שאתה בטוח שאתה יכול לענות עליהן. הסיבה לכך היא שבלבול ותחושת חוסר ידע מופיעים לרוב בחלק הראשון של המבחן, בגלל החרדה מהמבחן. לאחר מכן, כאשר כבר מתחילים לענות, החרדה מתחילה להשתחרר. לכן כדאי שתבחר את השאלות הקלות ותתחיל איתן. זה ייתן לך ביטחון בכך שאתה יודע את החומר ומסוגל לענות, ומכאן תוכל להמשיך ביתר קלות גם לשאלות הקשות יותר.
במידה ובכל זאת תגיע לשאלה שתעורר בך חרדה או שתרגיש שאתה לא זוכר את החומר, הייתי מציעה לך להמשיך לשאלה אחרת ורק לאחר מכן לחזור שוב לשאלה שלא ידעת לענות עליה. זאת כדי למנוע זמן מיותר, וכן כדי לצבור חזרה ביטחון דרך שאלה פשוטה יותר. אפשרות אחרת היא לעצור לרגע, לנשום עמוק כדי להרגיע את עצמך, להזכיר לעצמך שאתה יודע את החומר ושזו בסך הכל חרדה, ואז לנסות שוב לענות על המבחן.
במידה וזה לא יעזור, ובמידה ואתה מרגיש שציונך ממשיכים להיות נמוכים יותר ממה שאתה חושב שיכולת להשיג, הייתי מציעה לך לגשת "למרכז למידה" באוניברסיטה כדי להמשיך ולהבין יותר לעומק או את הקושי, או לטיפול פסיכולוגי בשירותי הייעוץ באוניברסיטה, כדי לקבל דרכים נוספות להתמודדות.
עינת