שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חרדה אצל ילדים

חרדה אצל ילדים לפני 9 שנים 6 חודשים #1

בני בן ה- 7 החל לפתח חרדה לאחר שחבר בבית הספר אמר לו שצמחים מסויימים, הגדלים בבית הספר וליד בית המגורים רעילים ואף גרמו למותו של אחד השכנים.
אציין כי לפני כחודש נחשף בני לסרטון מפחיד (דולי הבובה) שהראה לו אותו חבר.
בני פיתח חרדה,בוכה רבות, מתקשה לשחק עם חברים, חושש לגעת בצמחים, חושש ממגע, שואל שאלות רבות וחוזרות :האם עלול למות אם יאכל את הצמח הרעיל.
כמו כן לאחרונה החלו להופיע סימפטומים גופניים, טוען כי כואב לו הראש ויש לו סחרחורת.
אשמח לעזרה כיצד להרגיע אותו.
יש להתחבר כדי להגיב.

חרדה אצל ילדים לפני 9 שנים 6 חודשים #2

שלום לך,

נשמע מדברייך שבנך חרד מאד, וניתן להבין אותו. הוא קיבל מידע מהחבר לפיו הוא מוקף בצמחים אשר עשויים להיות מאד מסוכנים עבורו, ואף הביאו למותו של אחד השכנים. אין ספק שזה מבהיל לשמוע דבר כזה. זה מערער את תחושת השליטה ואת תחושת הביטחון. נראה שגם הסרט ערער תחושות אלו.

לכן הדבר החשוב ביותר הינו להשיב לו את תחושת הביטחון. כך למשל אל מול האינפורמציה המטעה והמפחידה של החבר, תאמרו אתם לבנכם את מה שידוע לכם. כלומר ספרו לו שהצמחים הם אינם רעילים (במידה ואתם בטוחים שזה כך), ושאף אחד לא היה שותל צמחים רעילים בתוך בית הספר. אפשר גם שישמע את זה מהמחנכת או מהמנהלת. כמו כן אפשר שתעשו איתו טיול בסביבת בית הספר והבית, כדי לבחון יחד את הצמחים, וכדי לקבל גם דרך כך אישור מכם שהכל בסדר.

אפשר גם לומר לו ישירות שהחבר שלו טעה ומטעה אותו. שאתם כמבוגרים וכמי ששאלתם ובדקתם עם אנשים מומחים, יודעים יותר מהחבר. וכן שאף שכן לא מת מהצמחים הרעילים. בעצם חזקו את מקומכם כמי שיודעים מה נכון וכמי שנותן לו את האינפורמציה הנכונה.

במקביל גלו הבנה לפחד שלו. בהחלט חשוב לומר לו שאתם מבינים מדוע הוא חושש. שבמידה וכל זה היה נכון זה באמת היה מפחיד. אך שאין זה נכון, וכן שאתם תמיד תעשו כל מה שאתם יכולים כדי לשמור עליו ולהגן עליו, ועל כך שסביבתו תהיה בטוחה.

דבר חשוב נוסף הוא האפשרות שתשוחחו עם ההורים של אותו חבר, על מנת שידברו איתו על כך שהוא עושה דברים אשר עלולים להפחיד את חבריו (כמו הסרט וכמו מה שסיפר).

אני מניחה שככל שבנכם ישמע מכם דברים מרגיעים, וכן ככל שהזמן יעבור, כך פחד זה יחלוף בהדרגה. יתכן גם שהתגובות הפיזיות שלו קשורות בחרדה (אבל חשוב כמובן גם להיבדק ולשלול גורמים רפואיים), ואני מניחה שגם זה יחלוף עם הזמן. בתקופה זו שהוא חרד ולחוץ ספקו לו את התמיכה שהוא זקוק לה. היו לידו, הרגיעו, הקשיבו לפחד, הסבירו. כאמור, התגובה שלו היא טבעית ומובנת, והוא זקוק לתמיכה שלכם על מנת לשוב ולחוש בטוח ולשים זאת מאחוריו עם הזמן.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.086 seconds