שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: לא יודעת מה נכון

לא יודעת מה נכון לפני 9 שנים 7 חודשים #1

שלום לך,
קודם כל תודה על האפשרות להעזר.
התחלתי טיפול לפני שלושה חודשים -ואני נורא אוהבת את המטפלת שלי... העניין הוא שאני לא יודעת אם היא טובה לי?? מנסה להשוות אותה למטפלות אחרות שלי- וכן אני טוהבת אותה ואוהבת לבוא אליה... אבל לא יודעת אם היא מתאימה לי.

דבר שני- אני נורא אוהבת אותה ויודעת שאצטרך לעזוב אותה... זה מכניס אותי לעצבות שבעצם ביא בשבילי המון!!!!!! אבל אני בשבילה- כלום... כלומר היא לא צריכה אותי... ולא אוהבת אותי... ממילא לה לא יהיה קשה בפרידה.
זה גורם לי רצון לעזוב כבר עכשיו שלא אהיה תלותית בה וכשאעזוב לא אכניס עצמי לדיכאון ולכאב של שוב להיות לבד ואין מי שאוהב אותי....

ועוד דבר-אני מרגישה לבד... ומרגישה צורך בחיבוק ממנה... אבל מתביישת לבקש וגם לא רוצה שזה יצור תלות בה

אשמח אם תעזרי לי... :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לא יודעת מה נכון לפני 9 שנים 7 חודשים #2

הי,

השאלות שכתבת עולות הרבה פעמים בטיפול, ולא במקרה. זהו קשר מאד ייחודי, ששונה מקשרים אחרים שיש לנו ביום יום.

לגבי שאלתך הראשונה - נשמע ממך שנוצר קשר קרוב בינך לבין המטפלת. כתבת שאת אוהבת אותה, ואני מניחה שזה אומר שאת מרגישה שיש בקשר עמה דברים משמעותיים לך שמתקיימים. כתבת שאת לא יודעת אם היא מתאימה לך, ואולי בשביל לענות על זה צריך להגדיר מה זה אומר "מתאימה". זה יכול להיות המידה שבה את מרגישה שהטיפול עוזר, המידה בה היא מבינה אותך, או כל דבר אחר שחשוב בעינייך ונכנס תחת ההגדרה הזו. אני רוצה בעצם לומר שהתאמה יכולה להיות בהרבה מובנים, ולכן צריך לפרק את השאלה הזו ולראות במה הקשר הזה טוב לך ונכון לך, ובמה הוא לא.

לגבי הדבר השני שכתבת – אני אחזור למשפט הראשון שכתבתי לגבי המורכבות של הקשר הטיפולי. השילוב הזה של מישהו שמצד אחד הוא מאד קרוב אלינו – מתעניין, אכפתי, שותף לתחושות הכי אישיות ועמוקות שלנו, והוא יחד איתנו בתהליך רגשי משמעותי, ומצד שני- יש יום קבוע למפגש, זמן קבוע לפגישה, וכן תשלום, זה שילוב מורכב. לא תמיד קל לשאת את כל התרכובת הזו. שכן בקשרים אחרים אנחנו רגילים להדדיות בקשר, ובקשר הטיפולי יש חוסר סימטריה. עם זאת חשוב לזכור שכן קיים קשר, כלומר שיש שניים שמעוניינים בקשר הזה. אם היית באמת "כלום "עבור המטפלת, כפי שכתבת, אני מניחה שהיה לה מאד קשה לקיים את הטיפול. אבל אני מבינה שאלה התחושות שמתעוררות בך.

אני מציעה לך לנסות ולדבר על כל הדברים האלה בטיפול. גם על הדבר האחרון שכתבת. כלומר לשתף את המטפלת בתחושות שמתעוררות בך כלפי הטיפול וכלפיה. יש משמעות לתחושות האלה שלך. ראשית, לרוב התחושות האלה בטיפול הן תחושות שכבר מוכרות לנו, כלומר שכבר חווינו אותן בעבר, ולכן ההתבוננות בהן מסייעת ללמוד הרבה על העולם הפנימי שלנו. שנית, חשוב שתוכלו שתיכן יחד להיות עם התחושות שלך, שכן הן חלק מהקשר שלכן. בעזרת המטפלת ניתן יהיה לעשות תהליך משמעותי גם סביב תחושות אלה. כלומר, התחושות האלה הן לא "בעיה", אלא חלק משמעותי מהטיפול.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.097 seconds