שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: יש לי ילד בן 5

יש לי ילד בן 5 לפני 9 שנים 8 חודשים #1

שלום
אני אם יחדנית לילד בן 5 אני נכה ועקב כך מתגוררת אצל הורי, הילד עכשיו יש לו ביטוי דיי מרגיז, הביטוי הוא "אני שונא אתכם", או "אני שונא אותך", מה לעשות בנידון? איך להגיב?

בתודה גלי
יש להתחבר כדי להגיב.

יש לי ילד בן 5 לפני 9 שנים 8 חודשים #2

שלום גלי,

ילדים נוטים באמת לעיתים להשתמש בביטוי הזה. זה לא נעים כהורים לשמוע זאת, מאחר וזה משפט פוגע ואולי גם מעורר לעיתים דאגה לגבי הקשר. עם זאת חשוב לראות את המשפט הזה בהקשר רחב יותר.

כאשר ילד אומר להורה "אני שונא אותך" הוא בדרך כלל מנסה להגיד דרך כך משהו רחב יותר שקשה לו למצוא את המילים לבטא. ילדים צעירים מתקשים להתבונן בתחושות שלהם באופן מורכב כמו מבוגרים, וגם אין להם יכולת מילולית מספיקה כדי לבטא את תחושותיהם.

לכן חשוב שתנסי לראות באותו רגע מה בנך מנסה לומר לך. זה יכול להיות למשל: "אני נורא מתוסכל כי לא נתת לי להמשיך לראות עוד תכנית בטלוויזיה", או "אני כועס עלייך כי אמרת לי להתקלח דווקא עכשיו כשאני לא רוצה", או "נעלבתי ממך כשצעקת עליי קודם".

לאחר שתנסי לעצור לרגע ולשער מה בדיוק מרגיש הבן שלך באותו רגע שאמר משפט כזה, נסי להגיד לו את ההבנה שלך. למשל – אני מבינה שאתה כועס כי לא נתתי לך לראות עוד תכנית, אבל כבר נהיה מאוחר. כך, דרך המשפטים שלך שיעזרו לבן שלך להבין מה עובר עליו, הוא ילמד לאט לאט להתבונן באופן מדויק יותר ברגשות שלו, ועם הזמן (וגם באופן טבעי ככל שיגדל) הוא יידע לבטא באופן מדויק יותר את הרגשות שלו.

אני אוסיף שלעיתים כאשר אנחנו כועסים, אנחנו לרגע גם באמת עשויים להרגיש שאנחנו שונאים את מי שמולנו. לכן את גם יכולה לומר לבנך שאת מבינה שהוא כועס מאד וזה בסדר, זה קורה לפעמים בין אנשים. בדרך כלל אחרי שעובר הכעס מרגישים אחרת.

לסיום, במידה והמשפט הזה עולה מדי פעם, אך גם יש הרבה רגעים אחרים נעימים בקשר ביניכם, אז כאמור אלה הם משפטים שבהחלט ילדים אומרים לעיתים, ואני מציעה לך לעשות כפי שכתבתי קודם. עם זאת, במידה ותראי עם הזמן שבנך ממשיך להיות כועס באופן תדיר, ובמידה ותרגישי שהקשר הופך להיות טעון ושיש בו הרבה רגעים לא נעימים, או רגעים שאת מרגישה שאינך יודעת כיצד נכון להתמודד איתם, את יכולה גם לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית ילדים לפגישת ייעוץ.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.082 seconds