שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילד שמדבר לעצמו

ילד שמדבר לעצמו לפני 9 שנים 8 חודשים #1

הי עינת,אני אמא מודאגת לילד מתוק בן חמש,שלאחרונה החל לדבר לעצמו במשך רוב היום והוא פשוט שקוע בעצמו,,,הדיבורים הם בלחש לכן אינני יודעת מה הוא אומר בנוסף הוא מתקשה להירדם בלילה,
אשמח אם תרגיעי אותי בהסבר הגיוני ,וכמו כן תייעצי לי על טיפול מתאים במידת הצורך,
המון תודה מראש,,,
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד שמדבר לעצמו לפני 9 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

דיבור עצמי בתוך עולם של דמיון, הוא דבר שכיח אצל ילדים, גם בגיל 5. שמת לב האם הדבר נעשה בתוך משחק?

פעמים רבות אפשר לראות ילדים בגילאים כאלה (יותר צעירים אך גם לעיתים גם ילדים יותר גדולים) מדברים לעצמם בתוך משחק תפקידים. למשל ילדות שמחזיקות בובות ומדברות בשמן, או בנים שמחזיקים דמויות של גיבורי על ועורכים קרבות ביניהם, אשר הם מתמללים אותם (ומתנצלת על הדוגמאות הסטראוטיפיות...).

במידה והדיבור הוא לא בתוך הצגה או המחזה כלשהי, ניתן להבין זאת בשני אופנים. הראשון, עדיין מעין מחזה שנערך בדמיונו. והשני, ניסיון להרגיע את עצמו בעזרת המילים שהוא אומר לעצמו. גם אם זו האפשרות השניה, זה לא נראה לי מדאיג בשלב זה ואני מניחה שיחלוף עם הזמן. עם זאת כדאי לברר עם הגננת האם זה נעשה גם בגן, או שבגן הוא עסוק בנעשה שם ואינו מדבר לעצמו.

לגבי השינה, חשוב לנסות ולראות כיצד מבינים את קשיי השינה. החל מהאפשרות הפשוטה שהוא ישן צהריים בגן ולכן אינו עייף מספיק בערב, דרך האפשרות שהוא מוטרד ממשהו, וכן אפשרות נוספת שהוא פוחד ממשהו. נסו לכן לברר איתו מה מקשה עליו, ובהתאם לכך אפשר לחשוב על פתרון מתאים.

יתכן ושתי התופעות שציינת קשורות אחת לשניה, במידה ומדובר בחרדה כלשהי שמלווה אותו ומעוררת בו חוסר שקט לאורך היום וגם בלילה. אך יתכן שאינן קשורות זו לזו. עם זאת, במידה והדבר יימשך עוד מספר שבועות, או במידה ויעלו סימנים נוספים של מצוקה (בכי, עצבנות, בעיות התנהגות בגן, חזרה לתלות בכם וכד') אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג או פסיכולוגית ילדים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.082 seconds