שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילד בן 4 שמתקשה לשבת במפגש

ילד בן 4 שמתקשה לשבת במפגש לפני 9 שנים 8 חודשים #1

עינת שלום,
בני בן 4 התחיל גן טרום חובה, משיחה שהייתה לי עם הגננת היא אמרה שהוא מתקשה לשבת במפגש ומידי פעם הוא זקוק לליטופים ומגע של הסייעת על מנת להמשיך לשבת עד לסוף המפגש, עוד אמרה לי שמבחינה חברתית הוא משחק עם ילדים ולפעמים יכול לשחק גם לבד עם עצמו וזה יהיה לו מאוד נחמד. בזמן הקראת סיפור היא אמרה שהוא יושב וזה מעניין אותו. גם בעבודה בקבוצה היא אמרה שהוא עבד יפה. הקושי הגדול שלו זה לשבת כל המפגש, הוא הרבה פעמים מעדיף לעמוד או ללכת הצידה בזמן המפגש. חשוב להדגיש שהוא מבין את כל הנלמד בגן גם אם בפועל הוא לא יושב במשך כל המפגש.
אודה באם תוכלי לעזור לי האם מדובר במשהו חריג שמצריך התייחסות מקצועית כבר בשלב הזה או שמא הוא עוד קטן וצריך לתת לו עוד קצת זמן הסתגלות ובגרות.
תודה רבה
חני
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 4 שמתקשה לשבת במפגש לפני 9 שנים 8 חודשים #2

שלום חני,

נשמע מדברייך שבנך בסך הכל מתפקד יפה בגן - משחק עם חברים, מקשיב לסיפור וכן יודע גם להיות לבדו ולשחק לבדו. לכן, מאחר ודווקא המפגש הוא הדבר יוצא הדופן, אני לא רואה כרגע סיבה לדאוג ממשהו.

כאשר ילדים מתקשים להשתלב באופן רחב יותר במספר משימות בגן - מפגש, סיפור, סדנאות עבודה, משחק עם אחרים וכד', אז יש מקום לבדוק מדוע זה קורה. סיבה אחת אפשרית היא קושי רגשי שמתעורר בגן (או שקיים בכלל), וסיבה נוספת היא הפרעת קשב וריכוז.

עם זאת, גיל 4 הוא בכל מקרה גיל צעיר מדי לאבחון, מאחר ופעמים רבות ישנו חוסר בשלות בגילאים אלה, אשר הולך ופוחת עם הזמן, ומאפשר ליכולות רבות יותר לבוא לידי ביטוי.

לכן, רק במידה ותראו קשיים דומים גם בשנת הלימודים הבאה (כאשר יהיה בן 5), ורק במידה והקושי הקיים במפגש יבוא לידי ביטוי גם בפעילויות נוספות בגן, יהיה מקום לשקול אבחון כלשהו.

הפתרון שנמצא, בו הסייעת מלטפת מדי פעם את בנך, כדי לסייע לו להירגע ולהמשיך להיות קשוב, נראה פתרון טוב. דרך נוספת לעורר את תשומת ליבו היא לפנות אליו מדי פעם במהלך המפגש בשאלה כלשהי או התייחסות כלשהי, אשר יגבירו את העניין שלו בנעשה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.094 seconds