שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילדה שעלתה לכיתה א ממציאה סיפורים

ילדה שעלתה לכיתה א ממציאה סיפורים לפני 9 שנים 9 חודשים #1

היי עינת,
בתי עלתה השבוע לכיתה א. אובחנה עם קשב וריכוז ומטופלת תרופתית. העניין הוא שכשאני שואלת איך היה בבית ספר או מה עשו, היא בקושי מספרת (אני מרגישה שאני צריכה לסחוט את זה ממנה), זה
היה כם כשהיתה בגן, וכשכן מספרת היא ממציאה דברים. גם חברתית קשה לה ליצור קשרים חדשים, מתחברת יותר עם בנים מאשר עם בנות, ואני לא יודעת איך לעזור לה בזה. מה לעשות? להמשיך לשאול אותה ולחפור?
תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

ילדה שעלתה לכיתה א ממציאה סיפורים לפני 9 שנים 9 חודשים #2

שלום לך,

ילדים רבים ממעטים לספר על מה שעבר עליהם בגן או בבית הספר. לרוב כאשר אנו שואלים איך היה הם פולטים אמירה קצרה כמו "היה כיף" או "היה משעמם" או "לא יודע". לעיתים זה נובע מחוסר חשק לשתף, אך פעמים רבות הסיבה לכך היא שקשה להם לסרוק במוחם את כל מה שעשו, ומתוך כך לנסח תשובה שמתייחסת לחוויה שלהם.

לכן, אני מציעה קודם כל לנסות ולשאול אותה שאלות ממוקדות יותר. לדוגמא – מה עשית בהפסקה, ליד מי ישבת היום בכיתה, איזה שיעור היה לך נחמד, האם היה משהו לא נחמד היום? וכד'. שאלות קצרות וממוקדות פשוטות יותר לילדים. לא הייתי מוותרת על השאלות. גם כי אני מניחה שחשוב לך לשמוע משהו ממה שעובר על בתך, וגם מאחר וזהו חלק מקשר – ההתעניינות של האחד בשני, והשיתוף במה שעובר עלינו.

לגבי התחום החברתי, אני מציעה לך לשוחח עם המורה. לומר לה שקשה לבתך ליצור קשרים חברתיים ושהיית רוצה את עזרתה בדבר. זה יכול להסב את תשומת לב המורה להאם בתך יוצרת קשרים חברתיים, עם מי היא משחקת בהפסקות, האם היא לבד, האם מציקים לה וכד'. במידה והיא תחוש שיש קושי היא תוכל לסייע לה. כמו כן אפשר לשתף בכך גם את פסיכולוגית בית הספר, כדי שתדע להנחות את המורה במידה וקיימים קשיים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.092 seconds