שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: קשר עם ההורים

קשר עם ההורים לפני 9 שנים 9 חודשים #1

שלום עינת,
רציתי לשאול איך אפשר לחזק יותר את הקשר עם ההורים שלי?
אני מרגישה שיש לנו קשר כלשהוא אבל אני רוצה לחזק אותו ואני חושבת שגם הם.
הבעיה היא שקשה לי להתחבר אליהם. אני לא מרגישה שיש לי במה לשתף אותם. אני אתן סתם דוגמא למשהו שקרה לי היום: חזרתי ממקום כלשהו וההורים שלי שאלו אותי איך היה אז אמרתי שעבר בסדר והיה טוב ואז הם שאלו כל מיני שאלות כמו: מה היה? ו.. מה קרה? כדי להוציא ממני עוד מידע ועניתי להם אבל בקצרה עד שאמרתי להם די כי זה התחיל לעצבן אותי. אני לא מרגישה צורך בלשתף אותם במה שעבר עליי וחבל לי. אני באמת משתדלת לדבר איתם אבל לפעמים יש להם קטעים שמעצבנים אותי, אפילו בלי שהם יודעים.בנוסף, זה גם די תלוי במצב רוח שלי.. אם אני אחרי משהו טוב שהיה לי איתם אז אני אדבר איתם מלא אבל אם סתם כזה עבר עליי יום אני לא ממש משתפת אותם ומספרת להם ולמרות שאני באמת מנסה לספר כמה שיותר ולא להתעצבן אבל לא יוצא לי.. איך אני יכולה לטפל בזה?
תודה מראש,
תפארת
עריכה אחרונה: לפני 9 שנים 9 חודשים מאת תפארת.
יש להתחבר כדי להגיב.

קשר עם ההורים לפני 9 שנים 9 חודשים #2

שלום לך,

נשמע מדברייך שחשוב לך להצליח לחזק את הקשר עם ההורים, אבל שזה גם לא פשוט. את שמה לב לפערים שקיימים בין מה שהיית רוצה (לשתף אותם לדוגמא) לבין הקושי בלעשות זאת. וזה מרגיש לא פשוט ליצור את הגשר הזה בין איפה שאתם היום לבין איפה שהיית רוצה שהקשר שלכם יהיה.

אני מציעה לראות את זה כתהליך מתמשך שתבני איתם, ולא כשינוי שיקרה באופן מיידי. הזכרת למשל שאם היה לך משהו טוב איתם אז תדברי איתם מלא. כיצד קורה הדבר הטוב הזה? האם זה ללכת לאיזה מקום יחד? או לעשות משהו יחד? אם כן, אז נסי להציע להם לעשות יותר מהדברים שנעים לך לעשות איתם.

כמו כן, כאשר את מרגישה שהשאלות שלהן מתחילות להרגיז אותך, נסי להשתמש בתחושה שלך כדי לעזור להם ללמוד מה מתאים לך. למשל את יכולה לומר "כרגע אין לי כל כך מצב רוח טוב אז לא בא לי לי לשתף, אשתף בפעם אחרת". אפשרות אחרת היא לומר שזה כבר יותר מדי שאלות בשבילך כרגע. כלומר, נסי לכוון אותם למה שמתאים לך.

ובאופן כללי, נסי כמה שיותר לשתף אותם במה שקורה לך בקשר שלך איתם – למשל האם היה לך נחמד לדבר איתם או לעשות איתם משהו, או לשתף בכך שמשהו שקרה איתם לא היה נעים. ככל שיהיה ביניכם יותר שיח, זה יעזור לאט לאט בהתקרבות ובשיתוף.

את גם יכולה לשתף אותם בהמשך ברצון שלך לחזק את הקשר. כך זה יהפוך גם אותם לשותפים בתהליך החשוב הזה.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.082 seconds