שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ביעותי לילה אצל ילד בן 11

ביעותי לילה אצל ילד בן 11 לפני 9 שנים 11 חודשים #1

שלום בני בן 11 והרבה פעמים מגיל 4 הוא מתעורר בלילה בבכי ומדבר ומפקד אך לא כאילו לא מתקשר איתנו, כאילו לא רואה/שומע אותנו, כל הניסיונות שלנו להרגיעו לא עוזרות והוא פשוט נרגע לאחר כעשר דק' ונרדם. בבוקר הוא לא זוכר כלום.
קראתי קצת והבנתי שזה ביעותי לילה. ולא פחדים. לאחרונה הוא מתעורר בפחד מטורף ממש לא ברור אומר שמרגיש בתוך מים וקשה לדבר איתו. הוא בבוקר זוכר וצוחק מזה אך מאד מטריד אותו. הוא טוען שהוא לא יודע כיצד להיפטר מזה והוא נורא לחוץ מזה.
כיצד ניתן לעזור לו כי בלילה זה חסר שליטה ממש!
אודה לתשובתך
חן
יש להתחבר כדי להגיב.

ביעותי לילה אצל ילד בן 11 לפני 9 שנים 10 חודשים #2

שלום חן,

הקשיים שאת מתארת נשמעים באמת כמו ביעותי לילה. תופעה שבה הילד כאילו מתעורר, אומר משפטים שונים, לעיתים אף צועק ונראה מפוחד או במצוקה כלשהי, אך למעשה הוא נמצא בשינה עמוקה.

לרוב זהו אירוע שגם מאד מסתכל להורים, מאחר והרצון הראשוני הוא להעיר את הילד כדי להרגיע אותו ולעזור לו, אך אין לכך השפעה כזו. כלומר זה לא מרגיע, ולעיתים אפילו מגביר את התגובות. כל מה שנותר להורים אפוא לעשות זה להמתין שזה יחלוף, וכן להישאר ליד הילד כדי לוודא שבתנועותיו הוא לא ייפול מהמיטה או שלא ינסה לקום מהמיטה.

ביעותי לילה עשויים להיות מושפעים מאיכות השינה (מספר שעות השינה ורציפות השינה), ואולי זהו המקום בו תוכלו להתערב, אם אתם סבורים שיש קושי כזה. כמו כן יש הסבורים שגם מתח נפשי לאורך היום עשוי להוביל לביעותי לילה. עם זאת לרוב ביעותי הלילה פשוט חולפים מעצמם.

מאחר וביעותי לילה באמת אינם בשליטה, כל שאתם יכולים לעשות הוא להסביר לילדכם את מה שעובר עליו. פעמים רבות העצם ההבנה למה שמתרחש, מספקת רגיעה. שכן, יתכן והפחד הוא מעצם כך שקורה לו משהו שאינו בשליטתו (את תוכן ביעותי הלילה לרוב הילדים אינם זוכרים).

עם זאת, במידה והדבר מעורר בו פחד מללכת לישון, או במידה ואתם מזהים קשיים רגשיים נוספים גם לאורך היום, אני מציעה שתפנו להתייעצות עם פסיכולוג או פסיכולוגית ילדים.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.100 seconds