שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד לעלות ולרדת במעלית ומדלתות ילד בן 5.9 בכיתה א

פחד לעלות ולרדת במעלית ומדלתות ילד בן 5.9 בכיתה א לפני 8 שנים 8 חודשים #1

עינת שלום רב.
מס ימים לפני תחילת הלימודים (כיתה א) הייתי עם הבן שלי בן 5.9 שנים בלונה פארק.
היה כנראה תקלה בגלגל הענק והשאירו אותנו המון זמן למעלה.. הבן שלי התחיל להיכנס ללחץ שאולי לא יורידו אותנו. לאט לאט הגלגל הענק החל לרדת למטה ועל מנת לקרוא לאחראי נאלצתי לדפוק על החלון של הגלגל מה שגם לבן שלי לצרוח ולהיבהל. מאז הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לעלות ולרדת במעלית, בבית ספר הוא מפחד שיסגרו את הדלת, שואל שאלות רבות ואם הדלת תינעל ולמרות שאנו כל הזמן מדברים איתו מסבירים לו שתמיד יהיה ניתן לפתוח את הדלת, גם לגבי המעלית מסבירים שגם אם ניתקע יש פעמון ויבואו לחלץ אותנו, מנסים להבין את הפחד שלו לחזק אותו אבל עדיין הוא אומר אני לא עולה במעלית, איך שהוא קם בבוקר הוא ישר אומר במדרגות, הוא לא מוכן ללכת לחברים בגלל שכשעולים לחברים אז יש מעלית, לפני כמה ימים נסענו לפארק רעננה ומהאוטו הוא קלט שיש שער כניסה לפארק. הוא נכנס לפארק בטעות מישהו סגר את השער הוא דפק ריצה והחל לבכות שהוא רוצה הביתה למרות שבעלי קשר את השער ןהראה לו שלא ניתן לסגור. הוא התעקש לחזור הביתה. הוא מוכן לוותר על ללכת למקומות להנות מפחד שאולי יהיה מעלית או דלת או שער. בהפסקות הוא יושב במזכירות הוא חייב איתו מישהו מבוגר רק כך הוא מרגיש בטוח המצב הזה משפיע כבר על החיים עצמם. אני חייבת לציין שכאשר הוא מגיע לכיתה הוא עובד יפה, ומתפקד והכל בסדר. למרות שהגניסה לכיתה א הייתה מאוד קשה מלווה בצרחות. אבל זה השתפר. הוא לא מוכן להיות באף מקום בלעדיי. אודה לייעוץ קטן ממך איך להתנהל ולהוציא אותו מהפחד הזה.
קבעתי תור לפסיכולוגית שמטפלת דרך אומנות. אודה לעזרתך...
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד לעלות ולרדת במעלית ומדלתות ילד בן 5.9 בכיתה א לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

נראה שתחושת הפחד בלונה פארק היתה כל כך חזקה, עד אשר היא עברה הכללה והפחד התרחב לכל מקום שבו הוא עשוי להיתקע ולא יצליח להיחלץ.

טוב וחשוב שקבעתם תור לטיפול רגשי, שכן נראה שבנך זקוק לעזרה כדי לחזור לתפקוד תקין וללא חששות. נראה שניסיתם לסייע לו באופנים רבים, ובעיקר דרך מתן הסבר, אך הרבה פעמים תחושת הפחד מתגברת על ההסבר ההגיוני. זה קורה בעיקר כאשר הפחד נובע ממשהו שממש קרה לו, ולא רק ממשהו שהוא חושש שיקרה לו.

חשוב לבדוק עם המטפלת שהיא יודעת לעבוד עם פחדים כאלה (נקראים פוביה). סביב פחדים ספציפיים טיפול שעשוי להיות יעיל הוא טיפול CBT אשר מתמקד במחשבות המלוות את הפחד, ואשר מבנה תרגול של חשיפה לפחד. כלומר, דרך העבודה היא חשיפה הדרגתית לגורם המאיים. למשל בהתחלה רק לחשוב על נסיעה במעלית, לאחר מכן לפתוח דלת של מעלית. לאחר מכן רק להיכנס למעלית ולתת לדלת להיסגר, ולבסוף ממש ליסוע במעלית. בהתחלה עם המטפל ולאחר מכן לבד.

באופן דומה ניתן לעבוד על להישאר מאחורי שער סגור, וכל דבר אחר נוסף שמעורר בו פחד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.092 seconds