שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פחד אצל ילדה בת שנה ועשרה חודשים

פחד אצל ילדה בת שנה ועשרה חודשים לפני 8 שנים 8 חודשים #1

הילדה שלי בת שנה ועשרה חודשים. נכנסה לגן חדש.
היא מפחדת מהמון דברים, ללכת לחדר לבד, לא מוכנה להשאר לרגע לבד, וכשאני מכניסה אותה בערב למיטה היא בוכה ולא מוכנה שאצא מהחדר.
עד לא מזמן פשוט הייתי מניחה במיטה ויוצאת והיא היתה נרדמת לבד.
לא יודעת מה לעשות מבחינת הערב שאני מרגישה שהיא באמת מפחדת להשאר לבד בחדר.
יש להתחבר כדי להגיב.

פחד אצל ילדה בת שנה ועשרה חודשים לפני 8 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

פתחת בכך שכתבת שבתך נכנסה לגן חדש. זה בהחלט מידע חשוב לגביה. אחד הדברים החשובים שנותנים ביטחון לילדים, הינו המוכרות. כלומר להיות במקום מוכר עם אנשים מוכרים. במעבר לגן חדש יש פרידה ממה שהיה מוכר, וכניסה למקום חדש שאיננו מוכר. לכן בתקופה זו נפגעת תחושת הביטחון, עד אשר ישנה הסתגלות מחודשת והגן החדש נעשה מוכר.

כך, הרבה פעמים בתקופות כאלה של התחלת מסגרת חינוכית חדשה אנחנו רואים נסיגה בהתנהגות. למשל התקפי בכי, קשיי פרידה, קושי לישון לבד, חזרה להרטבה (אצל ילדים גדולים יותר שכבר נגמלו) וכד'.

מאחר ובתך כבר ידעה לישון לבד, אך כעת יש נסיגה ביכולת הזו, חשוב לעזור לחוש שוב בטוחה. אני מציעה שבתקופה הקרובה פשוט תהיי לידה כאשר היא הולכת לישון. תלטפי, תרגיעי, עד אשר היא תחוש שוב רגועה. כאשר תראי שקל לה לישון כשאת בחדר, תצמצמי בהדרגה את הנוכחות שלך. למשל תשבי מעט רחוק ממנה, או שתצאי מדי פעם מהחדר ותחזרי. עד אשר לבסוף תחזרו למצב שבו את מניחה אותה במיטה והיא נרדמת שוב לבדה.

חשוב לבדוק במקביל עם הגננת, האם טוב לבתך בגן. האם היא נינוחה או בוכה, האם היא משתתפת בפעילות השונות, האם היא באינטראקציה כלשהי עם ילדים אחרים וכד'. כל זאת כדי לראות שהיא מתחילה להסתגל לגן החדש.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.085 seconds