שלום אביב,
נשמע מדברייך שאת מתמודדת עם הפרעת אכילה משמעותית – גם הצומות של מספר ימים, גם האימונים, וגם התחושות שעולות סביב האכילה, שאת שונאת את עצמך ומרגישה שמנה. כתבת שאף אחד לא יודע ולא שם לב, כך שאני מתארת לעצמי שזה גם יוצר תחושה של בדידות, שכן אף אחד לא שותף לדבר כל כך משמעותי שקורה לך כעת.
לגבי התקפי האכילה – התקפים כאלה פעמים רבות נובעים גם מרעב וגם כתוצאה מהתאפקות כל כך ארוכה ומתמשכת סביב האוכל. את בטח מכירה את זה גם מדברים אחרים – כאשר אנחנו מתאפקים המון המון זה רק מגביר את הרצון שלנו במשהו, ואנחנו גם כל הזמן חושבים עליו. ואז, כאשר כן יש לנו אפשרות, אז אנחנו מתקשים לשים גבולות כי כל כך חיכינו לאפשרות הזו.
לכן, הפתרון הוא לא למצוא דרך למנוע התקפי אכילה, אלא למצוא דרך לאכול באופן מסודר. אני מתארת לעצמי שזו לא התשובה שרצית לשמוע, כי בתוך הפרעת האכילה הרצון שלך הוא להצליח כמה שיותר לשלוט באוכל, עד כדי כך שלא יהיה רגעים קטנים שבהם תרצי לאכול. אבל לא יכול להיות פתרון אחר...
חשוב לי לומר לך שאת כרגע בתקופה מאד משמעותית בהתפתחות של הגוף – גם של הצמיחה לגובה וגם של התפתחות מערכות שונות בגוף. זו תקופה שבה חשוב מאד לאכול באופן בריא ומאוזן. כמו כן זו תקופה שקורים בה דברים משמעותיים כמו לימודים ובגרויות, ובדרך כלל כאשר האכילה היא מאד מצומצמת, זה גם פוגע באפשרות ללמוד היטב. לעיתים גם ישנה השפעה על מצב הרוח ועל הקשרים החברתיים. כך שהרבה מאד דברים קשורים לאכילה, ולכן היא כל כך חשובה.
מאחר והמראה והמשקל של הגוף חשובים לך, אני רוצה להציע לך לפנות לדיאטנית שמתמחה בהפרעת אכילה, כדי שתוכלי בעזרתה לחזור ולאכול באופן מסודר, אך גם באופן שבו תרגישי שהדברים נעשים באופן הדרגתי ולא מאיים, ובאופן שגם תרגישי שעדיין יש לך שליטה וביטחון. דבר חשוב נוסף הוא טיפול פסיכולוגי, שיעזור לך בהתמודדות עם הפחד שיהיה כרוך באכילה מאוזנת יותר. ובכלל זה גם יהיה מקום לגעת בהרבה דברים אחרים שמעסיקים אותך, שאולי חלקם גם קשורים לרצון לרזות. לכל הטיפולים האלה אפשר לפנות באופן פרטי אך גם אפשר דרך קופת החולים.
זה בעצם אומר שתצטרכי לשתף את ההורים שלך, כדי שיעזרו לך להגיע לטיפולים השונים. אפשרות נוספת היא לשתף מורה או יועצת בבית הספר, במידה וזה מרגיש לך נוח יותר. ככל שתקדימי לפנות לעזרה, כך ההתמודדות עם הפרעת האכילה תהיה פשוטה יותר. ככל שהזמן ילך קדימה, כך ההפרעה עשויה להעמיק ולהיות קשה יותר לטיפול. כך שטוב יהיה אם למרות הקושי שבכך, תוכלי לשתף מישהו מהמבוגרים סביבך, ולפנות לעזרה כדי להתגבר על הפרעת האכילה.
עינת