שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ילד בן 3

ילד בן 3 לפני 9 שנים 6 חודשים #1

ילדי בן השלוש נכנס לגן טט. חובה השנה.
עד כניסתו לגן , היה ילד בוגר לגילו, רגוע, חברותי ושמח מאוד אך גם רגיש( מנתח סיטואציות שילדים אחרים לא ממש מיחסים חשיבות, שם לב לפרטים ורעשים ולוקח דברים אחרת).
בגן הקודם תמיד סיפרו לי איך הוא תמיד עוזר ומוביל ילדים אחרים לעשות.
בכל מקום תמיד החמיאו לנו שהוא בוגר , מדבר ומתנהג לגילו. תמיד הרגשנו שהוא אכן כזה. בעיקר מלא שמחת חיים.
מאז שנכנס לגן החדש הוא חוזר הביתה עם התקפי כעס , מילים שאנו לא רגילים לשמוע, חוסר של שיתוף פעולה איתנו הרבה פעמיים וממש קורה שהוא מדבר אלינו לא יפה.
במבט על הגן(וגם הורים נוספים מרגישים כך) נראה שיש שם נוקשות מצד הגננת והצוות .נשמע שיש שם יותר קשיחות מאשר חום ואהבה. מרגיש שכל הזמן מדברים בפקודות והוראות. מצד הילדים נראה שיש שם ילדים שאכן מדברים לא יפה ואף מרביצים( שאלתי את בני מי לימד אותו לדבר ככה והוא אמר שהילדים בגן).בנוסף מספר שהוא חוטף או דוחף גי ככה עושים לו ילדים בגן. כאילו שהוא לומד שככה אמורים להתנהג. יש לו מספר חברים שהוא מאוד מחובר ומשחק כך שאני יודעת שהוא מצא לעצמו חברים.
יש לציין שגם בגן הזה וגם בקודם היה לו קשה להיפרד מאיתנו בבקרים.. לפעמיים מלווה בבכי אך בגן הקודם היו בצוות בנות שהוא היה קשור אליהן וככה היה הולך בצורה טובה יותר. בגן הזה מרגיש שאין לו עוגן(יש רק מישהי אחת שהוא מרגיש בטוח איתה וככה הוא הולך בלי בכי בימים שהיא נמצאת) ושזה מקשה עליו בהיפרדות בבוקר ואף גורם לו לשאול ״האם היום הולכים לגן״ כמעט בכל בוקר. בכל פעם שאני אומרת לגננת שהוא השתנה מאוד היא אומרת שלא ברור לה ממה.. לפעמיים היא אומרת שהוא אגרסיבי ומרביץ אך לא מראה לי מה לעשות עם זה .. פשוט ״זורקת לאוויר מילים בלי לנסות להסביר לי ממה זה יכול לנבוע ובנוסף תמיד מעמידה אותו בסיטואציה מביכה שבה מבקשת ממנו לספר לי מה הוא עשה (התנהג לו יפה) והילד מאוד מתבייש ולא מספר במעמד הגננת. פשוט נראה שהיא מגלגלת אחריות אליי בלי לנסות להבין שיש כאן ילד שלא היה מתנהג ככה סתם ושיש משהו שגורם לו לזה (נולדה לו אחות לפני שבעה חודשים ולא נרטה שהיא הבעיה כי הוא מקבל המון תשומת לב וזמן לבד) אני סופר מתוסכל ואף חשבתי להוציא אותו מהגן למרות שכבר אמצע השנה. מפחיד אותי שהילד שלי הולך לאיבוד בגן שאין בו מספיק יחס וחום . מה עליי לעשות כאשר מהגננת התחושה שיש בלאגן בגן והיא לא ממש יכולה להקדיש זמן לבני? האם עליי להשאיר אותו כי מעבר לגן חדש יקשה עליו ברמת ההסתגלות? האם זה שלב שהוא אמור לעבור? מה עליי לעשות ברגעי כעס ? האם לבקש שהפסיכולוגית של הגן תערוך תצפית? ואם כן איך זה יכול לעזור לו? מרגישה שפשוט ששלחתי ילד מקסים וקיבלתי ילד שכועס לרוב..למרות שהוא חוזר מהגן ואני שואלת אותו איך היה והוא עונה ״כיף״באינטואיציה מרגישה שלא ממש טוב לו אשמח לקבל את תשובת על מנת לדעת איך לפעול מרגישה שאין לי את הכלים.. תודה מראש
עריכה אחרונה: לפני 9 שנים 6 חודשים מאת מאיה.
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 3 לפני 9 שנים 6 חודשים #2

שלום לך,

אין ספק שזה לא פשוט לראות את השינוי שבנך עובר. ואכן עולה שאלה כיצד נכון להתערב ומה נכון לעשות. אני מבינה שאת מרגישה שהגורם המרכזי הוא הגן, ולכן יש מקום להבין יותר לעומק מה קורה שם. אפשרות אחת היא שבנך מגיב לעצם החלפת הגן. וכאן חשוב לדעת האם הוא מכיר ילדים מהשנה שעברה? האם המבנה סמוך לגן הקודם שהיה בו? או שהכל חדש לגמרי? החלפת גן היא בהחלט דבר שדורש הסתגלות, אם כי ניתן היה לשער שעד שלב זה של השנה מרבית הילדים כבר מסתגלים להחלפת גן.

אפשרות שניה היא שבנך מתקשה עם הגן הנוכחי. לכן הייתי מציעה לך לבקש מהגננת להיפגש איתה לשיחה ארוכה, כדי להבין יותר לעומק את הקשיים של בנך כפי שהיא רואה אותם, וכדי לשתף אותה במה שאת רואה. הייתי מבקשת ממנה שתספר לך על איך היא רואה אותו לאורך היום במספר תחומים:

התחום החברתי – עם איזה ילדים הוא משחק, האם הוא גם פתוח למשחק עם ילדים שונים או שתמיד משחק רק עם אותם ילדים מסוימים, כיצד ילדים אחרים מתייחסים אליו? וכיצד הוא מצליח להתמודד עם סיטואציות חברתיות שונות. הזכרת קודם שהגננת טוענת שהוא אגרסיבי ומרביץ לעיתים, כך שחשוב לראות האם היא מבינה מה גורם לו להיות כזה?

בתחום החברתי גם חשוב לשמוע לגבי הקשר שלו עם הגננות – האם הוא קשור לגננת מסוימת, האם הוא פונה יותר למישהי מסוימת מהצוות. זה חשוב כי אפשר יהיה לחשוב בהמשך שאותה אשת צוות היא זו שתהיה קרובה אליו יותר ברגעים שקשה לו יותר.

התחום "הלימודי" – האם הוא מסתדר עם המשימות השונות שיש – האם הוא יכול לשבת למשל במפגש של יצירה או במפגש של סיפור ולהקשיב ולעשות את מה שמבקשים ממנו? האם הוא מתוסכל במפגשים כאלה וכד', זאת כדי להבין האם ישנם דברים שקשים לו או מתסכלים אותו.

תחום נוסף הוא התנהלות בגן – האם בנך מצליח למשל לעשות מעברים מדבר לדבר (מחצר חזרה לגן וכד'), האם הוא מקבל את סמכות הגננת, וכד'.

בנוסף חשוב לשמוע כיצד הגננת מבינה את הקשיים השונים, וכיצד היא מתמודדת איתם. למשל ברגעים שהוא אגרסיבי, כיצד היא מבינה זאת ומה היא עושה כדי לסייע לו להירגע וכן ללמוד את גבולות הגן.

כמו כן חשוב כמובן שאת תשתפי אותה באיך שאת רואה את הדברים – בכך שבנך לא תמיד רוצה לבוא לגן, בכך שהוא חוזר כועס, וכן בכך שאת חושבת שלא נעימים לו אותם רגעים בהם הוא נדרש לספר בנוכחותך על מעלליו בגן, ושאת סבורה שעדיף שתעשו שיחה כזו בנפרד.

שיחה כזו משותפת שלך עם הגננת היא חשובה. היא חשובה כי היא יוצרת קשר ביניכן סביב בנך, היא חשובה כדי שתוכלי לשאול את השאלות שמטרידות אותך, וכן לבקש את עזרת הגננת בכך שתהיה שותפה יחד איתך בלעזור לו להסתגל יותר לגן.

בהחלט אפשר להציע שפסיכולוגית הגן תהיה מעורבת. היא תוכל לתצפת ולנסות לעזור להבין יותר את הקשיים של בנך, וכן תוכל להציע לגננת כלים נוספים להתערבות. שכן נראה שהוא הפך סוער יותר בשנה הנוכחית, וחשוב לראות האם משהו בגן מעורר זאת, וכן כיצד צוות הגן יכול לסייע לו.

לא הייתי בוחרת באופן מיידי באפשרות של העברת גן, מאחר וזה דבר לא פשוט לילדים, אשר דורש הסתגלות מחודשת. לכן הייתי מציעה ראשית לנסות לגייס את הגננת, ובמידת הצורך גם את פסיכולוגית הגן, ולראות האם ניתן בעבודה משותפת לסייע לבנך לחוש טוב יותר בגן. רק במידה ותחושי שאין כל שיתוף פעולה מצד הגננת, ושאין שום שיפור במצב, הייתי דנה עם פסיכולוגית הגן באפשרות של החלפת הגן.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 3 לפני 9 שנים 6 חודשים #3

דבר ראשון באמת תודה על התשובה..
למעשה כבר ניהלתי מספר שיחות עם הגננת.
כאשר הצגתי את הדברים בהתחלה נראה שהיא לא רואה על מה דיברתי ולעיניין האגרסיביות והכעסים מצידו , אך החודש באחרון כמעט בכל יום אני מקבלת ממנה עידכון לכך שהיה אגרסיבי, הרביץ ולא הקשיב לה.. עושה רושם שרק אחרי שאני פניתי היא שמה לב.( אני אציין שוב שפגשתי כמה ילדים מהגן שבני לא התחבר אליהם והם היו כלפיו אגרסיביים ואכן ביקשתי מהגננת שתפריד בניהם בכל אפשרות) לאחרונה בכל פעם שהיא פוגשת אותי היא אומרת לי את הדברים בצורה מאוד כוללנית לדוגמא ״ היום הוא היה אגרסיבי ״ וזהו ואז אני מתחילה לשאול ואותה דברים והיא לא יודעת לענות לי שזה דבר מוזר , היא הרי מבלה איתו במהלך היום ולא יודעת להגיד לי מה קרה. זה מרגיש לי שבתחילת השנה הוא היה שקט יותר ולכן היא לא ממש שמה אליו לה ועכשיו שהוא פתאום מרביץ או לא מקשיב היא ממש מעבירה לי דיווח יומי לגבי הדברים האלו.. כאשר ניהלנו שיחה בטלפון כי זה כבר ממש הסעיר אותי, שאני לא מקבלת תשובות ומרגישה שאני באוויר שוב לא ידעה מה להגיד על התנהגתו( היא לא מבינה שהוא לא היה מתנהג ככה ובגלל זה כל כל חריג מבחינתי) בקיצור אני מרגישה שאין לי מענה ממנה והיא לא״שם״ .

בסופו של יום אני מוטרדת מאוד כי מהמקום שאני אמורה לקבל תשובות אני לא מקבלת. לגבי חברים יש לו קבוצה של 10 ילדים בערך שאני יודעת שהוא משחק איתם תמיד . הוא משתף פעולה בקבוצות למידה. הגן חדש לגמרי מבחינתו גם המבנה והאזור .הוא הגיע עם עוד ילד אחד ומעבר לזה הכיר חברים מהר.היא טוענת שיכול להיות שאגרסיביות זה מגיבורים כמו ספיידרמן שהוא מכיר . לדעתי זה לא זה כי גם בגן הקודם הכיר זאת ולא היה דבר דומה . היא לא מנסה לבדוק האם מדובר במשהו בגן למרות שבעצמה אמרה לי שהקבוצה בגן מורכבת.. אני חוזרת לעיניין הקשיחות שמעלה בי מחשבות שבני חוזר מהגן ונוהג לספר שיש ״חוקים וכללים״ יכול להיות שזה מצב שונה שהוא לא מכיר מהגן הקודם וזה משפיע עליו? ( בגן הקודם היה סדר אך ביותר רכות ואהבה ובטון רגוע)אני רק רוצה לציין לגבי שאלתך..במצבי אגרסיביות הגננת לא יודעת להסביר לי ממה זה יכול להיות.. אני החלטתי שאני פונה לפסיכולוגית של הגן כי אני לי מענה מבחינת הצוות.. דבר אחרון, האם עליי לשים לב למשהו ספציפי שיכול לעורר את דאגתי?אני מודה לך זה עזר לי לחשוב על כמה דברים שלא חשבתי. תודה רבה!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 3 לפני 9 שנים 6 חודשים #4

הי,
יכולות להיות אפשרויות שונות - שהגננת נוקשה, שהסגנון שלה פחות מתאים למה שבנך זקוק, או שבאמת הוא חווה קשיים שונים ומתקשה למצוא דרך להתמודד איתם.

לכן, מאחר ואת חשה שהשיח עם הגננת לא היה מספק, אני בהחלט מציעה לפנות לפסיכולוגית הגן, כדי שתסייע לך להבין יותר לעומק את הקשיים שבנך מתמודד איתם, וכדי שתוכל להדריך אתכם ואת הגננת להתמודדות נכונה יותר.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

ילד בן 3 לפני 9 שנים 6 חודשים #5

אני ממש מודה לך על התשובות!!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.105 seconds