שלום לך,
אני לא יודעת בן כמה הילד שלך, אולם אציין שפחדים שונים אצל ילדים הם דבר נפוץ. חשוב גם לדעת מדוע הוא פוחד מזה, כלומר מה הוא מדמיין שיקרה אם הוא יסגור דלתות או ברזי מים.
לכן, הדבר הראשון שהייתי מציעה הוא להבין מדוע הוא פוחד. נסו לברר איתו מה הוא מדמיין שיקרה. עצם השיחה היא חשובה מאחר והיא מאפשרת לו לשתף בהרחבה במה שמפחיד אותו. ובנוסף, תשובותיו יעזרו לכם לדעת טוב יותר כיצד להרגיע אותו. למשל, אם הוא חושש לסגור דלת מאחר והוא פוחד להיתקע, אפשר להסביר לו את ההבדל בין לסגור דלת עם מנעול, או סתם לסגור דלת ללא נעילה, אז הסיכוי להינעל הוא קטן מאד. לעומת זאת אם הוא פוחד לסגור דלת כי הוא פוחד להיות לבד או כי הוא פוחד שתבוא מפלצת, אז ההסבר וההתמודדות הם כבר אחרים.
בכל מקרה הייתי מציעה לכם פשוט להיות איתו ולתמוך בו. כלומר עודדו אותו למשל שכן יסגור את הברז בעצמו, אך שיעשה זאת כאשר אתם עומדים לידו. כך תעזרו לו שלא יפחד, ובנוסף דרך הנוכחות המרגיעה שלכם הוא ילמד בהדרגה שזה בעצם לא מסוכן לסגור ברז. אותו דבר לגבי סגירת דלתות. ככל שתתמכו בו יותר ותהיו לידו, כך הסיכוי שהפחד יחלוף הינו גדול יותר.
לרוב הפחדים חולפים מאליהם לאחר כמה שבועות. עם זאת במידה והפחדים השונים נמשכים או מתעצמים, הייתי מציעה לפנות לפסיכולוג ילדים או פסיכולוגית ילדים להתייעצות.
עינת