שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אני צריכה עזרה דחוף

אני צריכה עזרה דחוף לפני 9 שנים 8 חודשים #1

  • Ak
  • Ak's Avatar
  • Offline
התחתנתי עם אהובי לפני שנה וחצי ומאז אני כל הזמן סובלת איתו
לא רוצה לצאת לבלות לא מעוניין לשתף אותי באירועים לא מתקרב אליי .. תמיד מתלונן על כאבי ראש כאב בחזה סחרחורת הזעת יתר
באמצע הלילה קם כאילו הוא נחנק כמו התקף לב אני מתה מפחד מזעיקה רופא שהוא קרוב משפחה והוא אומר לי שאין כלום
פנה לבית חולים ועשה כל הבדיקות והינם תקינים הגענו למצב שהוא עשה סי טי ראש ו mri והתוצאות תקינות
אני מרגישה שהוא בדיכאון .. ואני רוצה לעזור לו אני והוא נפרדנו מכל מיני סיבות ואני מתלבטת אם לחזור אבל רוצה לעזור לו
תעזרו לי דחוווף
יש להתחבר כדי להגיב.

אני צריכה עזרה דחוף לפני 9 שנים 8 חודשים #2

שלום לך,

אני יכולה מאד להבין את המורכבות שאת מתארת. התחתנת לפני לא הרבה זמן עם מי שאת מאד אוהבת ורוצה לחלוק איתו את חייך, אך במקביל את מרגישה שהוא הולך ומשתנה והופך להיות מישהו אחר ממה שציפית שיהיה.

אני לא יודעת מתוך התיאור שלך מהן הסיבות הנוספות לפרידה, והאם חלק מהקשיים גם קשורים לדברים אחרים שהיו גם לפני החתונה. אבל עדיין, נשמע ממה שאת מתארת שחלק משמעותי מהקשיים קשור למצב הנפשי של בן זוגך.

נשמע מהתיאור שלך שבן זוגך מתמודד עם התקפי חרדה, ואולי גם יש קשיים רגשיים נוספים מעבר למה שתיארת. אנשים אשר מתמודדים עם התקפי חרדה סובלים מהרגעים של החרדה (כפי שתיארת – סחרחורת, הזעת יתר, לחץ בחזה) אך גם מהשפעה כללית על מצב רוחם (כמו חוסר הרצון לצאת לבלות, מתוך מצב הרוח הירוד ומתוך הפחד שיתרחש התקף חרדה גם בחוץ).

לכן, הדבר החשוב לדעתי הוא שבן זוגך יפנה לטיפול, כדי להתמודד עם הקשיים הרגשיים. ערוצי הטיפול הקיימים הם טיפול רגשי (שיחות עם פסיכולוג) וטיפול תרופתי (פנייה לפסיכיאטר, אבל אפשר גם לפנות קודם לרופא המשפחה אם הוא לא מעוניין לפנות לפסיכיאטר. רופא המשפחה יכול לתת בעצמו טיפול תרופתי במקרים פשוטים, או שיסביר את הצורך בפסיכיאטר במידה והוא כן סבור שחשוב לפנות לרופא מומחה). פעמים רבות אנשים נעזרים בשני הערוצים במקביל, גם טיפול פסיכולוגי וגם טיפול תרופתי. אבל אפשר גם להתחיל מטיפול פסיכולוגי, ובמידת הצורך הפסיכולוג יפנה לטיפול תרופתי.

הפנייה לעזרה היא חשובה גם כדי שבן זוגך יקבל מענה לקשייו, וגם בהקשר לשאלה שלך האם להישאר איתו בקשר. אדם שסובל מקשיים רגשיים הופך לעיתים בתקופת המשבר להיות כאילו אדם אחר. וכאשר הוא מתמודד עם הקושי הוא "חוזר לעצמו". לכן אני חושבת שזה יהיה הכי נכון לקבל את ההחלטה האם להישאר איתו, לאחר שיהיה מטופל ולאחר שהמשבר הנפשי יהיה מאחוריו. אז תוכלי לבחון באמת האם אז, כאשר הוא מתמודד עם פחות קשים, הוא האדם שמתאים לך להמשיך לחלוק עמו את חייך.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.

אני צריכה עזרה דחוף לפני 9 שנים 8 חודשים #3

  • Ak
  • Ak's Avatar
  • Offline
תודה שענית לי.
הבעיה שאני אומרת לו שכל מה שאתה עובר הוא לחץ נפשי אבל הוא לא משתכנע וגם אינו מעוניין בייעוץ פסיכולוגי
אני לא יודעת איך לעזור לו כי אני כרגע לא איתו ולא גרים ביחד איך להפנות אותו לפסיכולוג או לרופא
אני נפרדתי מממנו מאחר והוא כל הזמן עצבני כל דבר מוביל להתווכחות כולל צעקות ומקלל וכו' מה גם שכמעט לא מקיימים יחסי מין לא יודעת מה הסיבות שלא מתקרב אליי לפעמים הוא מתחיל לבכות שהוא לא מרגיש טוב
אני לא יודעת מה לעשווות כל החיים של התהפכווו
לא מרגישה טוב בכלל
יש להתחבר כדי להגיב.

אני צריכה עזרה דחוף לפני 9 שנים 8 חודשים #4

שלום לך,

זה בהחלט קשה כאשר אנו סבורים שאדם קרוב שאלינו זקוק לעזרה, אך הוא לא מוכן לקבל אותה.

מאחר ואת נמצאת בבלבול ובמצוקה סביב הקשיים הקיימים בקשר, אני חושבת שיהיה טוב שאת תפני לטיפול עבורך. הטיפול יאפשר לך להסתכל על הקשר עם בן זוגך - לבחון את מהלך הקשר מתחילתו ועד היום, להבין את משמעות הקשר עבורך, וכן לנסות ולראות מה מתוך הקשיים מושפע מהמשבר שבן זוגך נמצא בו, ומה לא. כמו כן, ניתן יהיה לחשוב על השאלה המעסיקה אותך, של כיצד ניתן לסייע לבן זוגך, וכן על שאלה חשובה לא פחות - מהם הצרכים שלך, ומה יהיה נכון עבורך בתקופה זו.

את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכולוגית פרטיים, או יכולה לפנות לקופת החולים כדי לברר על מרפאות או פסיכולוגים אשר את יכולה לפנות אליהם במחיר מסובסד.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.096 seconds
Powered by פורום Kunena
עינת רדאי

הי! אני עינת רדאי ואני פסיכולוגית קלינית...

ברוכים הבאים לפורום שלי!

אני מזמינה אתכם להתייעץ ולשאול אותי שאלות בנושאים שמעסיקים ומטרידים אתכם.