שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בעיות קשב וריכוז

בעיות קשב וריכוז לפני 9 שנים 9 חודשים #1

הי עינת, לאחרונה התחלתי להעביר שיעורים פרטיים באנגלית יש לי כמה תלמידים בבית ספר יסודי עד תיכון שסובלים מהפרעות קשב וריכוז חלק גם היפראקטייבים הייתי רוצה לדעת דרכים למשוך את תשומת ליבם בדרכים לימודיות ולשלב את זה, כל מיני טריגרים ויזואליים אולי כמו צבעים וכו.. יש לך המלצות?
יש להתחבר כדי להגיב.

בעיות קשב וריכוז לפני 9 שנים 9 חודשים #2

שלום לך,

אין ספק שזו משימה מורכבת יותר ללמד ילדים ומתבגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז, וזה נראה לי נכון וחשוב שאת רוצה להתאים אליהם את דרכי ההוראה.

ראשית, במידה ואת חושדת שישנה הפרעת קשב וריכוז שאינה מטופלת, הייתי מציעה לפנות להורי הילדים ולהעלות בפניהם את המחשבה הראשונית שלך, על מנת שהדבר יוכל להיות מאובחן ומטופל.

מעבר לכך, מאחר והקושי המרכזי הינו שמירה על טווח קשב לאורך זמן וקושי בעמידה במשימות החוזרות על עצמן, הייתי מציעה מספר דברים שיסייעו להתמודד עם זה. לדוגמא, חלוקת התרגול למשימות קצרות וממוקדות, כאשר ישנה הפסקה בין כל פרק זמן של תרגול. לדוגמא 15 דקות עבודה ו 5 דקות הפסקה, או כל חלוקה אחרת בהתאם לילד עמו את עובדת.

דבר נוסף, יצירת משימות מגוונות ומשתנות. כך למשל הייתי מציעה לא לתרגל מאותו דבר חמישה תרגילים ברצף, אלה מבנה את התרגול באופן מגוון, בו כל משימה מעלה עניין אחר. אפשרות הצבעים שהצעת גם היא נכנסת כאן.

דבר נוסף הינו חיזוקים. החיזוקים מעלים את המוטיבציה הפנימית, כאשר היא נמוכה. אצל ילדים צעירים החיזוקים יכולים להיות פרס קטן כגון מדבקה, או משחק קצר בין המשימות. אצל מתבגרים זה יהיה בעיקר מחמאות.

שיהיה בהצלחה,
עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.102 seconds