שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אבחונים דידקטיים/ פסיכו דידקטיים? התבלבלתי לגמרי..

אבחונים דידקטיים/ פסיכו דידקטיים? התבלבלתי לגמרי.. לפני 9 שנים 9 חודשים #1

שלום עינת.
שתי שאלות לי אלייך....
הראשונה, בני הבכור בן 13 ואובחן כבר בגיל 8 עם תסמונת טורט בשילוב עם ADHA . בגלל הטורט אינו יכול לקבל ריטלין ונגזרותיו. נכון להיום מצליח להתמודד עם הפרעות הקשב. בביקורת הנוירולוגית האחרונה קיבלנו המלצה לבצע אבחון מורחב כולל שפות זרות בגלל קושי מובהק באנגלית. מהו אותו אבחון מורחב? האם לבצע אבחון דידקטי או פסיכו-דידקטי?

השאלה השניה, בני השלישי, אובחן בגיל 3 כבעל עיכוב התפתחותי בשל קשיי שפה, הופנה למסגרת החינוך המיוחד בה קיבל תמיכה וקידום משמעותי במשך שנתיים. בסיומן עבר לגן חובה רגיל בסיוע של גננת שילוב. בדו"ח הפסיכולוגי לקראת ועדת ההשמה הומלץ על אבחון קשב וריכוז (שלא הפתיע אותי כלל....) השאלה האם לערוך רק אבחון של קשב וריכוז או לערוך אבחון דידקטי?

תודה רבה וסליחה על בלבולי המח :-)
יש להתחבר כדי להגיב.

אבחונים דידקטיים/ פסיכו דידקטיים? התבלבלתי לגמרי.. לפני 9 שנים 9 חודשים #2

שלום לך,
תחום האבחון בהחלט מבלבל ומעלה הרבה שאלות.

לגבי בנך הבכור – התשובה לאבחון הרצוי טמונה במטרה. במידה והמטרה היא לקבל תמונה לימודית רחבה ומקיפה, עם המלצות ספציפיות לגבי הוראה מתקנת, כדאי לערוך אבחון דידקטי. עם זאת, במידה וקיימות גם שאלות בתחום הרגשי, כדאי לערוך אבחון פסיכו דידקטי. שכן, אבחון פסיכו- דידקטי מתייחס כמובן גם הוא לחלק הלימודי, אך באופן פחות מעמיק ומפורט. עם זאת הוא מתייחס גם לחלק הרגשי.

הייתי מפנה את השאלה לנוירולוג ששלח אתכם לאבחון, ובודקת איתו מהם הדברים המרכזיים מבחינתו. לגבי אבחון מורחב, אינני יודעת לענות לך. כדאי גם כן לשאול אותו.

לגבי בנך הצעיר, הייתי מתחילה מאבחון קשב וריכוז. ורק לאחר שהפרעת הקשב והריכוז (במידה ויש) מטופלת, לערוך אבחון דידקטי. שכן ייתכן שתוצאות האבחון הדידקטי יושפעו מהפרעת הקשב והריכוז.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.097 seconds