שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התקפי חרדה.

התקפי חרדה. לפני 9 שנים 9 חודשים #1

שלום,
בת 26,
כבר למעלה מחצי שנה אני סובלת מהתקפי חרדה שבאים והולכים.
התקופה הראשונה הייתה בלתי נסבלת, כל יום התקף חרדה בין 10 ל-20 דקות.
הלכתי לפסיכיאטר והוא רשם לי כדוריי "לוסטרל" של 50 מ"ג.
עברו כמה חודשים והתופעות אמנם הופחתו אך עדיין סובלת מתפקוד לקוי בעבודה בגלל ההתקפות.
כיום לוקחת 100 מ"ג "סרנדה" בכל יום ונכון לעכשיו יש לי מתקפות חרדה פעם-פעמיים בחודש.
לעומת זאת כשהמתקפות באות, הן חזקות מתמיד:
דופק מאוד מהיר, תחושת צמא, רעידות בלתי נשלטות, תחושת "קור" חזקה בידיים וברגליים.
הפסיכיאטר נתן אישור לקחת חצי כדור "לוריוואן" במידה ושום דבר לא עוזר.
מה זה "שום דבר לא עוזר"?
נשימות עמוקות ואיטיות, מחשבות על משפחה, לספור עד אלף את כל החרוזים שיש לי.
לעשות כל דבר בשביל להתרכז במשהו אחר.
שום דבר מהדברים הנ"ל לא עזרו - במקרה הכי גרוע אני נעזרת באמא ע"י חיבוק - מה שיוצר אצלי מצב שהוא תלותי - אני לא רוצה להיות תמיד תלויה בהורים כשאני במצב כזה..
אני כן חושבת שיש דרכים אחרות להתמודד עם ההתקף.
פשוט הדברים שאני עושה עד עכשיו אולי עוזרים לפרק זמן קצר..
אתמול חוויתי התקף חרדה "קשה" וכנראה בגלל שהגוף היה בסוג של "טראומה" איבדתי את היכולת ללכת.. (הרגשתי שאין לי אנרגיה).

קצת מידע על עצמי בעקבות על האירועים הלא נעימים הללו:
מאז ההתקפות היה חשוב לי "לשמור על עצמי" - להסתכל במראה ולהחמיא לעצמי.
מאז ההתקפות אני הרבה יותר בוטחת בעצמי ומאמינה בעצמי ובמי שאני.
תמיד לפני התקף אני מזכירה לעצמי ש: "אני חזקה - עברתי דברים הרבה יותר גרועים מיזה - תני להתקף לקרות, הוא יעבור גם ככה".

האם יש כלים נוספים להתמודדות מול ההתקפים ?
האם תפריט תזונתי אחר יכול לעזור?
מדיטציה עם מוסיקה מרגיעה עזרה לכמה חודשים בודדים..

בברכה,
עדי.
יש להתחבר כדי להגיב.

התקפי חרדה. לפני 9 שנים 9 חודשים #2

שלום עדי,

אני חושבת שאת שואלת שאלה חשובה מאד, שכן נראה שזה משמעותי מאד עבורך להרחיב את דרכי ההתמודדות עם התקפי החרדה. וגם חשוב לך לעשות זאת באופן עצמאי ללא הישענות על אחרים הקרובים לך.

נראה שהטיפול התרופתי עוזר במידה רבה, שכן הוא צמצם מאד את התקפי החרדה, אבל הם לא נעלמו כליל, וכאשר הם מגיעים הם חזקים מאד. בנוסף, נראה שניסית ואת מנסה שיטות שונות להרפייה והרגעה, שחלקן עזרו וחלקן לא. באופן מעניין נראה שדווקא מתוך התקפי החרדה למדת גם הרבה על הכוחות שלך, ואת חשה יותר בטוחה בעצמך ובמי שאת.

אני לא יודעת לומר לך לגבי תפריט תזונתי. אם כי במידה ואת חושבת שהתפריט שלך אינו מאוזן, זה חשוב לגשת לדיאטנית בהיבט הבריאותי. פעמים רבות הבריאות הפיזית גם משפיעה על הבריאות הנפשית.

דבר שיכול מאד לעזור בעיניי הוא טיפול פסיכולוגי. טיפול אשר יאפשר לך לרכוש כלים נוספים להתמודדות עם החרדה, ומעבר לכך גם יסייע לך להתבוננן יותר לעומק בעצמך - להבין את הגורמים מעוררי החרדה ואת מקורם, ומנגד גם להמשיך ולעמוד על כוחותייך ויכולותייך.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.133 seconds