שלום לך,
נשמע מדברייך שחשוב לך להצליח לחזק את הקשר עם ההורים, אבל שזה גם לא פשוט. את שמה לב לפערים שקיימים בין מה שהיית רוצה (לשתף אותם לדוגמא) לבין הקושי בלעשות זאת. וזה מרגיש לא פשוט ליצור את הגשר הזה בין איפה שאתם היום לבין איפה שהיית רוצה שהקשר שלכם יהיה.
אני מציעה לראות את זה כתהליך מתמשך שתבני איתם, ולא כשינוי שיקרה באופן מיידי. הזכרת למשל שאם היה לך משהו טוב איתם אז תדברי איתם מלא. כיצד קורה הדבר הטוב הזה? האם זה ללכת לאיזה מקום יחד? או לעשות משהו יחד? אם כן, אז נסי להציע להם לעשות יותר מהדברים שנעים לך לעשות איתם.
כמו כן, כאשר את מרגישה שהשאלות שלהן מתחילות להרגיז אותך, נסי להשתמש בתחושה שלך כדי לעזור להם ללמוד מה מתאים לך. למשל את יכולה לומר "כרגע אין לי כל כך מצב רוח טוב אז לא בא לי לי לשתף, אשתף בפעם אחרת". אפשרות אחרת היא לומר שזה כבר יותר מדי שאלות בשבילך כרגע. כלומר, נסי לכוון אותם למה שמתאים לך.
ובאופן כללי, נסי כמה שיותר לשתף אותם במה שקורה לך בקשר שלך איתם – למשל האם היה לך נחמד לדבר איתם או לעשות איתם משהו, או לשתף בכך שמשהו שקרה איתם לא היה נעים. ככל שיהיה ביניכם יותר שיח, זה יעזור לאט לאט בהתקרבות ובשיתוף.
את גם יכולה לשתף אותם בהמשך ברצון שלך לחזק את הקשר. כך זה יהפוך גם אותם לשותפים בתהליך החשוב הזה.
עינת