שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תיקשורת עם האבא בין ילדה בת שנתיים

תיקשורת עם האבא בין ילדה בת שנתיים לפני 9 שנים 10 חודשים #1

רציתי לשאול מה הכי נכון צריך להיות בתקשורת טלפונית עם אבא לילדה בת שנתיים .אני חד הורית .האבא היה רגיל להתקשר לילדה כל יום בוקר וערב אבל זה משפיע לרעה עליה היא נתקפת חרדות מחפשת אותו קוראת לו בחלון ואף משלשלת לעיתים .האם נכון יהיה להגביל את התקשורת הטלפונית לפעם בשבוע ??
יש לציין כי הוא מבקר אותה אחת לשבועיים
יש להתחבר כדי להגיב.

תיקשורת עם האבא בין ילדה בת שנתיים לפני 9 שנים 10 חודשים #2

שלום לך,

את מעלה שאלה טובה ונכונה – כיצד מצד אחד לאפשר קשר טלפוני שוטף בין האבא לבת, ומצד שני לשמור עליה אם נראה שהדבר מקשה עליה.

צריך להכיר את הדברים יותר לעומק כדי להשיב לשאלתך – למשל מתי היתה הפרידה מהאב, כיצד בתכם מגיבה כאשר היא פוגשת אותו, וכן איזה קשר קיים בינך לבין האב. כך שלא אוכל לכתוב האם זה יהיה נכון להגביל את השיחה. עם זאת אכתוב כמה דברים כלליים.

שיחת טלפון יכולה באמת להיות דבר מבלבל עבור ילדים צעירים. המצב בו הם רק שומעים את הקול של מישהו, אך לא רואים אותו או פוגשים אותו, הוא מוזר להם. כך שיתכן שבזמן השיחה בתכם לא מבינה את המצב שנוצר. הקול של האב מעורר בה געגוע ורצון לפגוש אותו, אך זה לא קורה ולכן היא הופכת מתוסכלת. אולי אפשר לחשוב על אפשרות שהיא גם תראה אותו בזמן השיחה. כמו שיחת וידאו בטלפון או שיחה בסקייפ.

חשוב שתשתפי את האבא במצב שנוצר בזמן השיחות ואחריהן, ושתנסו לחשוב יחד על הפתרון המתאים לדעת שניכם. כלומר, פעמים רבות החלטה כזו היא מורכבת, שכן יש את הצרכים של האב, את הצרכים שלך ואת הצרכים של הילדה. לפעמים הצרכים האלה מתנגשים אחד בשני. כך שהפתרון הנכון הוא לקבל החלטה בשיתוף, ולא רק על ידי אחד הצדדים.

במידה ותחליטו לצמצם את שיחות הטלפון עד לגיל שבו הדבר פחות יבלבל אותה, אפשר אולי לשקול הגדלה של המפגשים, כדי לשמור בכל זאת על הרצף.

עינת
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.101 seconds