רוצים להכיר אותי?

הי,

קוראים לי עינת רדאי ואני פסיכולוגית קלינית.

לא תאמינו אבל לפעמים במהלך הפגישות אני מרגישה מעין שמחה קטנה וקופצנית בלב.

זה קורה כאשר מישהו מספר לי שהצליח לעשות משהו שהיה לו קשה לעשות בעבר, או כשילד מעז בפעם הראשונה לבקש ממני משהו שהוא מאוד רוצה.

זה קורה גם כאשר מישהי מרגישה שהעתיד בכל זאת יכול להיות טוב יותר ממה שחשבה, או כשהורים מרגישים בטוחים יותר ביכולת שלהם לתקשר טוב יותר עם הילדים שלהם.

ולפעמים,

לפעמים אני גם מרגישה שמתפשט בי עצב גדול.

...למשל כאשר מישהו מספר לי בכאב על משהו קשה שעבר, או כשאני מבינה מתוך משחק של ילד שהוא מרגיש שאף אחד לא רוצה להיות בקרבתו.

ולפעמים גם עולים בי רגשות נוספים -

אני מתרגשת מרגעים מיוחדים של שיתוף כנה, או מרגע שבו מישהו מצליח להרגיש בתוכו משהו חדש, ואני מתוסכלת כשמישהו לא מצליח לצאת ממעגל שבו הוא רק מכשיל את עצמו שוב ושוב, או כשהורים לילד מאד מנסים ובכל זאת לא מצליחים לעשות אחרת.

הרגשות השונים שעולים בי במהלך הטיפול הם לא מקריים.

הטיפול בעיניי הוא מסע משותף של שני אנשים – המטפל והמטופל.

ובטיפול, כמו בכל קשר אחר, שני הצדדים מרגישים כל מיני דברים, גם אם לא בדיוק באותה עוצמה ובאותו אופן.

ומה מתרחש בטיפול...

אני נפגשת בקליניקה שלי גם עם ילדים קטנטנים ועם הוריהם, גם עם מתבגרים, וגם עם מבוגרים.

כל אחד מגיע מסיבות שונות, וכל אחד הוא מבחינתי עולם ומלואו.

כמו שבטח כבר הבנתם, חשוב לי להצליח להרגיש את החוויה של המטופלים שלי באופן הכי קרוב ומדויק שאפשר.

היכולת הזו להרגיש משהו דומה היא חשובה. היא עוזרת לי להכיר את החוויה של המטופל, היא יוצרת קרבה ושותפות, ומעל לכל - היא מאפשרת למטופל להרגיש שמבינים אותו, לפעמים בפעם הראשונה בחייו (ואין תחושה משמעותית ומרגשת מזו!)

אבל,

יש עוד משהו שמשמעותי לא פחות בעיניי בטיפול -

חשוב לי מאד גם להבין!

...להבין מה גורם למטופלים להרגיש או להתנהג באופן מסוים. מדוע? כי ההבנה הזו לגבי מה שמניע אותנו, היא בעצם הבסיס לשינוי.

מה שמנחה אותי בעבודה עם מטופליי הוא ההבנה שהתחושות שלנו בהווה מושפעות מאד מדברים שחווינו בעבר, ובייחוד מקשרים בין אישיים שהיו לנו – טובים יותר וטובים פחות.

במילים אחרות, כל חוויה שעברנו, חיובית או שלילית, תורמת משהו לאופן שבו האופי שלנו מתעצב עם השנים. כל חוויה שעברנו משפיעה על מי שאנחנו הופכים להיות – על מה שמאפיין אותנו, על איזה מן בני זוג אנחנו, איזה הורים אנחנו, ועל האופן שבו אנחנו חושבים, מרגישים ומפרשים את מה שקורה לנו.

לכן, הטיפול בעיניי הוא מסע חשוב ומרתק להיכרות עצמית עמוקה ומשמעותית.

זהו תהליך של התבוננות משותפת על תקופות, אנשים ואירועים משמעותיים בחיים, בעבר ובהווה. ההבנות שעולות מתוך התהליך הזה, והתחושות שמתעוררות במהלכו, הן אלה שנותנות את הכוח ואת האפשרות לשנות את מה שנדרש ולהרגיש טוב יותר.

אתם יכולים לתאר לעצמכם...

תהליך משותף שכזה יוצר קשר שהוא מאד קרוב וייחודי בתוך הטיפול. ולמעשה, הקשר הזה הוא אחד האמצעים שבו אני משתמשת כדי לעזור למטופלים. במילים אחרות, מתוך הקשר שנוצר בטיפול, המטופל יכול ללמוד הרבה מאד על האופן שבו הוא יוצר קשר עם אחרים. למשל, למה הוא מצפה מקשר עם בן או בת הזוג ואיזה תחושות הוא מעורר באחרים.

למטופל יש בעיניי הרבה כוח ואחריות בתהליך הטיפולי. הוא לא פסיבי. הוא זה שבוחר את הנקודות בחייו בהן הוא רוצה להתמקד, וחשוב לי מאד לשמוע את המחשבות, התחושות וההבנות שלו לגבי דברים שעבר.

התפקיד שלי, כפי שאני רואה אותו, הוא להיות עם המטופל במקומות שהוא בוחר, להאיר בפניו את מה שעולה, לחבר בין הדברים ולתמוך בו בתהליך הצמיחה וההתפתחות.

אנשים שונים מציבים מטרות שונות לטיפול שלהם. מניסיוני, הדבר שמאחד בין כל המטופלים הוא השאיפה למימוש עצמי ולחיים אותנטיים. כלומר, חיים שיש בהם ביטוי חי ומלא למי שהם - לרגשות שלהם, למחשבות שלהם, למשאלות שלהם ולתקוות שלהם. וזוהי בהחלט מטרה ראויה ואפשרית.

אני מטפלת גם בילדים וגם במבוגרים

טיפול בילדים

התחלתי את דרכי המקצועית בעבודה עם ילדים ומתבגרים במרפאה ציבורית בירושלים. היכולת של ילדים לבטא באופן מילולי את מה שהם מרגישים היא נמוכה יותר לעומת מבוגרים, ולכן הטיפול בהם מתקיים דרך ערוצים של משחק ויצירה.

לצד הפגישות עם הילדים קיימתי גם הדרכות הורים. מדובר בפגישות שמטרתן לעזור להורים לרכוש כלים להתמודדות טובה יותר עם קשיים שונים של ילדיהם, ולשפר את הקשרים המשפחתיים.

גם היום אני מטפלת בילדים, ומקפידה תמיד לפגוש את ההורים במקביל לטיפול בילדים. בעיניי השיתוף של ההורים בטיפול הוא גורם קריטי, והרבה פעמים זה ההבדל בין טיפול שמצליח מאד לבין טיפול שנכשל.

אולי תופתעו לשמוע אבל...

הידע שקשור לטיפול בילדים עוזר לי מאד גם כאשר אני פוגשת מבוגרים.

למה?

כי אמנם מבוגרים מדברים בטיפול בעיקר על דברים 'מהעולם של הגדולים' (עבודה, זוגיות, הורות), אבל דברים רבים שאנחנו מרגישים, חושבים ועושים בהווה מושפעים גם מחוויות ילדות.

טיפול במבוגרים

אחרי מספר שנים של עבודה במרפאת ילדים ומתבגרים, התחלתי לטפל גם במבוגרים כפסיכולוגית מומחית בהדסה עין כרם בירושלים. בין היתר עבדתי שם גם במחלקה הפסיכיאטרית, וטיפלתי במאושפזים עם מצוקה נפשית גבוהה.

כיום אני עובדת עם מבוגרים בקליניקה פרטית. אני מטפלת בתחומים שונים:

  • הפרעות אכילה
  • הפרעות קשב וריכוז
  • דיכאון
  • חרדות
  • התמודדות עם טראומה
  • משברי חיים שונים
  • קשיים ביחסים בין אישיים
  • דימוי עצמי וביטחון עצמי

והנה קצת פרטים...

הפרעות אכילה

אחד התחומים המרכזיים בו אני עוסקת הוא הפרעות אכילה. בעבר ריכזתי את צוות הפרעות אכילה במחלקה הפסיכיאטרית בהדסה עין כרם. ובהמשך גם הייתי חברה במשך מספר שנים בצוות הפרעות אכילה של קופת חולים מאוחדת במחוז ירושלים.

הטיפול בהפרעת אכילה הוא טיפול קשה ומורכב, אבל למדתי כי זיהוי מוקדם של הפרעת האכילה, ובעיקר טיפול שנעשה עם צוות רב מקצועי של מטפלים מתחומים שונים (פסיכולוגית, דיאטנית ופסיכיאטר), יכולים להוביל לשיפור משמעותי ולריפוי.

הפרעות קשב וריכוז

עבדתי ב"מכון אתגר" להפרעות קשב וריכוז בילדים, וכן בצוות הטיפול בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים ב"הדסה אופטימל" בירושלים.

למדתי עם השנים עד כמה גדול התסכול של הסובלים מהפרעת קשב וריכוז, וגם היום משמח אותי בכל פעם מחדש לראות כיצד טיפול נכון – גם טיפול תרופתי וגם טיפול פסיכולוגי, משפר את איכות החיים של ילדים ומבוגרים אלה.

התמודדות עם טראומה

תחום נוסף בו אני עוסקת רבות הוא התמודדות עם טראומה. כיום אני עובדת גם במרכז לשירות פסיכולוגי של המועצה האזורית שער הנגב הנמצאת בעוטף עזה. המצב הביטחוני מוביל לחרדות משמעותיות, והורים רבים תוהים כיצד נכון להתמודד עם הפחדים של ילדיהם ועם הפחדים שלהם עצמם.

חשוב שתדעו - לכם כהורים יש אפשרות רבה לעזור לילדיכם הסובלים מחרדות, ולכן חשוב שתקבלו כלים שיעזרו לכם בכך.

חרדות

מבין כל הסיבות השונות שמובילות אנשים לפנות אליי לטיפול בקליניקה, אחת הסיבות המרכזיות היא התמודדות עם פחד וחרדה. ויש כל כך הרבה סוגים של חרדות ופחדים – חרדה חברתית, חרדת בחינות, חרדה שמובילה לטקסים שונים, פחד ממקומות סגורים וכדומה.

הרבה פעמים אנשים מנסים להסתיר את החרדה מאחרים, ופונים לטיפול רק כשהמצוקה רבה והחרדה ממש פוגעת באיכות החיים שלהם, וחבל...

כדאי שתדעו שהטיפול בחרדות הוא בדרך כלל טיפול קצר וממוקד, והכי חשוב – מאד יעיל.

דיכאון

אם אתם סובלים מדיכאון, קל או קשה, אתם לא לבד...

הרבה מהאנשים שמגיעים אליי לטיפול סובלים מדיכאון בעוצמות שונות. יש הנעזרים במקביל גם בטיפול תרופתי, ויש שנמנעים מכך. אבל בכל מקרה, מניסיוני טיפול פסיכולוגי הוא הכרחי בהתמודדות עם דיכאון. רק כך ניתן ליצור שינוי משמעותי, ולרכוש יכולת טובה יותר להתמודדות עם משברים עתידיים.

במהלך הטיפול נבין יחד את הסיבות לתחושות הכואבות ולתפיסות השליליות שמאפיינות דכאון, ונוביל לשינוי שלהן על ידי עיבוד החוויות שהובילו לדיכאון, ועל ידי למידת דרכי חשיבה חיוביות יותר.

קשרים בין אישיים

אנשים רבים טרודים מהקשרים הבין אישיים שהם יוצרים. יש כאלה שפונים אליי בגלל משבר בתוך זוגיות, יש כאלה שפונים בגלל שמעולם לא הצליחו לבנות קשר זוגי משמעותי, ויש כאלה שמוטרדים מקשרים אחרים בחייהם, למשל קשיים שחוזרים על עצמם עם עמיתים או עם הבוס במקום העבודה.

דרך התבוננות על הקשר שנוצר בטיפול, אני עוזרת למטופלים לזהות את הדפוסים שמאפיינים את הקשרים שהם יוצרים, להבין מדוע נוצרו הדפוסים האלה ומדוע הם ממשיכים להתקיים, והכי חשוב - ללמוד כיצד ניתן לשנות את הדפוסים הבעייתיים.

מאחר והקשרים שלנו עם אחרים הם גורם משמעותי ומרכזי בחיינו, טיפול בקשיים הבין אישיים מוביל לשיפור משמעותי באופן בו אנחנו חווים את עצמנו ואת העולם סביבנו, ומוביל בעצם לשיפור משמעותי ברווחה הנפשית שלנו.

ומה עוד?

במקביל לטיפול אני גם עוסקת באבחון רגשי לילדים ולמבוגרים. הסיבות לאבחון יכולות להיות שונות ומגוונות, וקשורות לרוב לניסיון להבין שינויים במצב הרוח ובהתנהגות שהסיבה להם אינה ברורה. בעזרת אבחון רגשי ניתן להגיע תוך פרק זמן קצר יחסית להבנה של מאפייני המצוקה הרגשית ושל הגורמים לה.

ודבר נוסף, אני עורכת גם התייעצויות קצרות עם הורים או אנשים אשר מחפשים עזרה בנושא מאד ממוקד, או כאלה אשר רוצים להגיע להערכה ראשונית כדי לבדוק אם יש צורך בטיפול.

מילים אחרונות...

אם אתם מתלבטים האם הבעיה שמטרידה אתכם היא בעיה משמעותית שמצריכה טיפול, ואם יש לכם עוד שאלות לגבי טיפול – כיצד הוא מתנהל ובעיקר האם הוא יכול לעזור לכם,

אתם מוזמנים ליצור איתי קשר עוד היום –

אם בא לכם לכתוב לי או לשאול אותי שאלה, אתם מוזמנים לעשות זאת...

כאן בפורום של האתר (לחצו כאן).

אתם כמובן יכולים לכתוב בעילום שם אם זה יותר נוח לכם.

ואם אתם מעדיפים לדבר ישירות, אתם יכולים להתקשר אליי ממש עכשיו: 054-6744136

(אם אני לא זמינה, תשאירו הודעה ואני מבטיחה לחזור בהקדם...).

אשמח לשמוע מכם :)

להתראות!

עינת

עינת רדאי

הי! אני עינת רדאי ואני פסיכולוגית קלינית...

רוצים להתייעץ ולשאול אותי שאלות?

אתם מוזמנים לעשות זאת בפורום שלי (לחצו כאן).

ואם אתם מעדיפים לדבר ישירות: 054-6744136

(אם אני לא זמינה, תשאירו הודעה ואני מבטיחה לחזור בהקדם...)

הקליניקה שלי נמצאת בקיבוץ ברור-חיל, שבמועצה האזורית שער הנגב.

אשמח לשמוע מכם!

 
×
יש לכם שאלה?

יש לכם שאלה? משהו מטריד אתכם? רוצים להתייעץ??

אני מזמינה אתכם לשאול אותי שאלות בפורום שלי באתר.

פשוט לחצו כאן כדי להגיע אל הפורום...

ואשתדל לענות לכם במהירות!

נשתמע מעבר לקליק :-)

עינת